De wiskundige puzzel die gebruikers niet kunnen oplossen: weet jij het juiste antwoord te vinden?

Janine image
door Janine

02 Maart 2024

De wiskundige puzzel die gebruikers niet kunnen oplossen: weet jij het juiste antwoord te vinden?
Advertisement

Welkom bij een nieuwe wiskundige puzzel, die weliswaar eenvoudig lijkt, maar voor veel internetgebruikers problemen veroorzaakt: ook in dit geval voert de wiskunde de boventoon, wat de levens van talloze oud-studenten behoorlijk ingewikkeld heeft gemaakt! Maar niet alleen getallengenieën kunnen deze tests doorstaan ​​en met de juiste hoeveelheid logica en redenering is het vinden van het antwoord mogelijk: als je klaar bent voor de uitdaging en wilt weten hoe hoog je niveau is, hoef je alleen maar jezelf op de proef te stellen!

Wiskundige puzzel: wat is het eindresultaat van deze sommen?

Wiskundige puzzel: wat is het eindresultaat van deze sommen?

Curioctopus

Geconfronteerd met de getallen kunnen velen zich verward voelen en niet weten waar ze moeten beginnen: in werkelijkheid moet je rustig te werk te gaan en zorgvuldig de beschikbare elementen observeren om de uitdaging te winnen. In dit geval hebben we vier optelsommen, die echter niet het juiste resultaat lijken te geven:

1 + 4 = 5

2 + 5 = 12

3 + 6 = 21

8 + 11 = ?

Als 1 + 4 werkelijk gelijk is aan 5, zou 2 + 5 resulteren in 7, 3 + 6 = 9, enzovoort.

Daarom is het duidelijk dat er een verborgen mechanisme is en je zult intuïtief moeten zijn om het te identificeren: waarom? Omdat dit een logische puzzel is, zul je al je redeneervermogen moeten gebruiken en verder moeten gaan dan de cijfers die je ziet, in een poging het echte verband tussen de getallen te vinden. Houd er rekening mee dat je hiervoor slechts 8 seconden de tijd hebt, waarin je je volledig moet concentreren: lukt het je om het juiste antwoord te vinden? Wat is het resultaat van de laatste som, 8 + 11? Kun jij een getal plaatsen op het mysterieuze vraagteken?

Alleen als je denkt dat je de oplossing hebt, scroll je naar onderen om deze te vergelijken met de oplossing hieronder.

Advertisement

Oplossing van de wiskundige puzzel: dit is het antwoord

Oplossing van de wiskundige puzzel: dit is het antwoord

Freepik

Daar gaan we: het is tijd om de oplossing te ontdekken! Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn de rijen getallen die elkaar opvolgen in oplopende volgorde: na de 1 hebben we de 2 en dan de 3, maar tussen laatstgenoemde en de 8 ontbreken vier cijfers: de 4, de 5, de 6, en de 7. Waarom? Dit is een truc om de puzzel nog moeilijker te maken: dit is tenslotte precies het doel ervan! Naast de korte tijd die is toegestaan ​​om de test af te leggen, dragen ook andere ontbrekende elementen bij aan het ingewikkeld maken van de test, maar het kan zijn dat je deze vakkundig hebt omzeild.

Laten we in ieder geval eens kijken hoe de wiskundige puzzel zich ontvouwt: in werkelijkheid is er naast de optelling nog een verborgen bewerking, namelijk vermenigvuldigen. Elk getal dat na de + wordt gevonden, moet in feite als volgt worden vermenigvuldigd en bij het vorige opgeteld:

1+ (4*1) =5

2 + (5*2) =12

3 + (6*3) =21

4+ (7*4) = 32

5 + (8*5) = 45

6 + (9*6) = 60

7 + (10*7) = 77

8+ (11*8)= 96

Als je de hele reeks bekijkt, is het juiste antwoord dus 96. Heb je binnen de vastgestelde 8 seconden het juiste resultaat kunnen vinden? Maak je geen zorgen als het niet gelukt is: de volgende keer kun je alle tijd nemen die je nodig hebt, het is niet belangrijk om een ​​record te vestigen, maar om je brein te trainen terwijl je plezier hebt, totdat je steeds bevredigender resultaten bereikt. Alleen met oefening en consistentie kunnen we de doelen bereiken die we onszelf hebben gesteld, en elke puzzel zal gemakkelijker lijken dan de vorige!

En jij, vond je deze logische hersenkraker leuk?

Advertisement