Wiskundige logica quiz: kun jij raden wat de ware hoogte van een enkele beker is?

Janine image
door Janine

12 Maart 2024

Wiskundige logica quiz: kun jij raden wat de ware hoogte van een enkele beker is?
Advertisement

Wiskundige logica-quizzen fascineren elke dag duizenden gebruikers, maar sommige zijn echt moeilijk om op te lossen: be jij er goed in? Voor mensen met aanleg voor getallen is het misschien makkelijker, maar zoals met alles is het belangrijk om je in te spannen en niet op te geven, en het ene kleine succesje na het andere te boeken. Dit soort raadsels zijn in feite nuttige hulpmiddelen voor het aanscherpen van redeneervaardigheden en een reeks cognitieve vaardigheden die helpen de hersenen jong en actief te houden door ze te betrekken bij activiteiten waarmee je ze elke dag traint. Wil je het uitproberen?

Advertisement

Logische quizzen die je brein trainen

Logische quizzen die je brein trainen

Freepik

Sommige puzzels lijken echt gemaakt om onmogelijk te lijken en worden niet voor niets “hersenkrakers” genoemd: een flinke dosis “herseninspanning” is essentieel om het antwoord te vinden, en wat alles vaak ingewikkeld maakt, is haast. Ja, omdat de meeste van deze tests je uitnodigen om ze binnen enkele seconden op te lossen, wat de uitdaging nog moeilijker maakt. In het geval van optische quizzen is het de bedoeling om in korte tijd het verborgen element te vinden, waarbij observatievaardigheden en mentale snelheid worden getest. Andere testen echter ook de redeneer- en logische vaardigheden.

Hoe dan ook, het is door oefening dat de uitdagingen geleidelijk gemakkelijker zullen lijken en het vinden van het juiste antwoord niet langer een onoverwinnelijke uitdaging zal zijn, die zal veranderen in een meer dan mogelijke missie! Dus waarom zouden we ons niet vermaken en tegelijkertijd ons brein een beetje “trainen”?

Advertisement

Wiskundige logica-quiz: hoe hoog is een beker?

Wiskundige logica-quiz: hoe hoog is een beker?

Curioctopus

Dit is de uitdaging: de logische puzzel laat je drie verschillende rijen gouden bekers zien, met verschillende hoogtes aangegeven op de zijkant. In de eerste kolom staan vijf bekers op elkaar gestapeld, met een totale hoogte van 34 centimeter. In de tweede kolom staan echter maar twee bekers, die samen 19 centimeter hoog zijn. Wat moet je doen?

Zoals de afbeelding laat zien, bestaat de puzzel eruit om de hoogte van een enkele beker te berekenen. Hoe? Dit is het moment om je toevlucht te nemen tot wiskunde en je logische neuronen in beweging te zetten! We willen je laten weten dat deze test geen officieel resultaat oplevert, maar dat gebruikers hard hebben gewerkt om het juiste antwoord te vinden, waardoor voor het grootste deel een uniek resultaat is bereikt. Houd er rekening mee dat, zoals we al zeiden, de beschikbare tijd erg beperkt is: je hebt slechts twaalf seconden om het antwoord te vinden. Als je er echter nog even over moet nadenken, kun je dat natuurlijk doen: het belangrijkste is om niet op te geven en te proberen tot het juiste resultaat te komen voordat je naar beneden scrollt om het antwoord te lezen, die je hieronder kunt vinden.

Oplossing van de wiskundige logica-quiz: hoe hoog is de beker volgens gebruikers

Een gebruiker gaf de oplossing en vond het “eenvoudige wiskunde”. Volgens hem is de procedure om het antwoord te vinden als volgt:

X + 4d = 34. X + d = 19. d = 5. X = 19 - 5. De hoogte van de beker zou dan 14 centimeter zijn. 

Een ander gaf twee mogelijke vergelijkingen: 

"X + 4y = 34. x + y = 19. Vervang dan x = 19 - y in de vergelijking: 19-y + 4y = 34 en los op voor y. 3y = 34-19 = 15, y = 5. Zet het nu terug in de vergelijking hieronder: x + 5 = 19. x = 19-5 = 14."

Ben je het met hen eens of heb je een ander resultaat gevonden?

Advertisement