Logische quiz: er staan zes dieren op de afbeelding, hoeveel benen heb je in totaal?

Janine image
door Janine

15 Maart 2024

Logische quiz: er staan zes dieren op de afbeelding, hoeveel benen heb je in totaal?
Advertisement

Hou je van dieren? In dit logische raadsel staan ze centraal, hoewel je je niet moet laten afleiden door hun schoonheid. Bij raadsels waarbij je moet redeneren, is concentratie cruciaal om het juiste antwoord te vinden zonder je te laten misleiden. Puzzels en breinbrekers zijn echte uitdagingen die een dubbele functie hebben: ze kunnen je niet alleen vermaken als een leuk tijdverdrijf, ze testen ook je vaardigheden en trainen je brein om snelle en effectieve oplossingen te vinden. Laat we met de uitdaging beginnen!

Advertisement

Logische raadsels, hoe breng jij het er van af?

Logische raadsels, hoe breng jij het er van af?

Freepik

Er zijn veel soorten puzzels: in dit geval voert de logica de boventoon en binnen een paar seconden moet je het juiste antwoord kunnen vinden. Deze spelletjes hebben het vermogen om kleine mentale labyrinten te creëren, waarin kritisch en lateraal denken alternatieve wegen bewandelt om obstakels te overwinnen. Uiteraard is het spel speciaal bedacht om de test moeilijker te maken, wat voor uitdaging zou het anders zijn?

Puzzelliefhebbers weten echter dat ze zich niet moeten blindstaren op de schijn en dat het juiste antwoord nooit het meest voor de hand liggende is: daarom moet je jezelf wapenen met vindingrijkheid en vooruitziendheid om verder te gaan dan wat de plaatjes laten zien en je toevlucht nemen tot je eigen logica! Waarom? Wel, door deze tests vaak uit te proberen, zul je steeds betere resultaten krijgen en je hersenen zullen er alleen maar baat bij hebben!

Goed, laten we verder gaan met de logische quiz in kwestie: zal het je lukken?

Advertisement

Logisch raadsel met dieren, zo vind je de oplossing

Logisch raadsel met dieren, zo vind je de oplossing

Curioctopus

Op de foto die je ziet zijn nogal wat dieren te zien. Er zijn zes dieren die we allemaal kennen: drie olifanten, twee leeuwen en een giraffe. Je kunt hun gelaatstrekken niet in detail zien, want ze verschijnen als zwarte silhouetten, als mysterieuze schaduwen. Desondanks is het heel gemakkelijk om ze te herkennen en uit te vinden welke dieren het zijn, maar wat je moet doen is de vraag beantwoorden: “Drie olifanten, twee leeuwen en een giraf, hoeveel benen heb je in totaal?".

Veel mensen hebben verschillende antwoorden gegeven en de oplossing ligt in jouw handen. Wat is volgens jou het goede antwoord? Is het voldoende om het aantal zichtbare poten te tellen, om alleen rekening te houden met de poten die je kunt zien, of om een andere redenering te volgen om het antwoord te vinden? Voordat je verder gaat om de mening van de gebruikers te krijgen, start je de timer en probeer je het antwoord te raden in minder dan zes seconden.

Oplossing van het logische raadsel

Het is tijd om uit te zoeken wat het antwoord op de vraag van het logische raadsel is. Volgens sommigen is het totale aantal poten 18, voor anderen 28, voor weer anderen 26. Er zijn ook mensen die denken dat het antwoord 24 is, aangezien elk dier vier poten heeft.

Het juiste antwoord is echter 2. Waarom? Analyseer zorgvuldig de vraag, in plaats van het beeld: de vraag is namelijk "hoeveel benen heb je?". Het antwoord is twee omdat je twee benen hebt, ongeacht het aantal poten dat dieren hebben en hun totaal. “De misleiding” was dus de vraag, maar het feit dat zowel de olifanten als de leeuwen op de foto slechts drie poten lijken te hebben, kan verwarrend zijn.

Lukte het jou om de logische quiz te omzeilen en binnen zes seconden het juiste antwoord te raden?

Advertisement