Afrikaanse dieren zoals je ze nog nooit hebt gezien: dit is hun meest intieme en majestueuze zijde - Curioctopus.nl
x
Afrikaanse dieren zoals je ze nog nooit…
Een vrouw wordt gegijzeld gehouden met haar kinderen, maar weet zichzelf en haar kinderen op geniale wijze te redden Honden die als kinderen worden behandeld: deze baasjes nemen de verzorging van hun hondjes nog een stapje verder...

Afrikaanse dieren zoals je ze nog nooit hebt gezien: dit is hun meest intieme en majestueuze zijde

08 Juni 2016 • Door Sarah Nichele
4.218
Advertisement

De Londense fotograaf Nick Brandt zette zijn eerste stappen op Afrikaanse bodem toen hij besloot om een videoclip op te nemen in 1995, maar het was pas in het jaar 2000, toen hij fotografie had omarmd, dat hij het potentieel zag van het continent. 

Hij begon met het fotograferen van de fauna van Afrika en besloot om het verdwijnen van de natuurlijke wereld van Afrika te documenteren.

Zijn werk On This Earth, A Shadow Falls laat de dieren van de savanne van een andere, originele kant zien. Deze foto's zin intiem en reflecteert hun grandeur in plaats van dat we ze in actie zien zoals we gewend zijn. Daarnaast bestaat deze fotoreeks ook uit foto's van stropers en karkassen, waardoor een minder optimistisch beeld wordt geschetst.

Projecten als deze zijn uiteraard bedoeld om de wereld wakker te schudden en te laten zien hoe noodlijdend de situatie hier is.


Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Tags: NatuurFotografie
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt