Deze oude stoel stond op het punt weggegooid te worden maar dan door deze simpele truc... - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze oude stoel stond op het punt weggegooid…
Iedereen kent lord of the rings maar weinigen kennen het verhaal van de man die het heeft geschreven Deze blogster onthult de waarheid over foto's die op Instagram staan

Deze oude stoel stond op het punt weggegooid te worden maar dan door deze simpele truc...

Door Skip Tromp de Haas
11.696
Advertisement

Wie zich bezighoudt met de schoonmaak weet heel goed dat er nooit genoeg tijd is om het huis helemaal te laten glimmen, er blijft altijd wel iets liggen. Daar komt nog eens bij dat je van die hoekjes hebt die niet zo vaak worden schoongemaakt als andere kamers, en wanneer het moment daar is om je daar op te richten is het een rampzalige boel.

Om het probleem op te heb je geen super ontvettende schoonmaakmiddelen nodig of een hele goede stofzuiger. Het enige belangrijke ingrediënt dat je moet hebben is veel geduld en de wil om je handen uit je mouwen te steken.

Er zijn echter een paar trucs die het schoonmaken minder vermoeiend werk maken, waarbij er gewone dingen worden gebruikt die je al in huis hebt waarvan de verrassende mogelijkheden je sprakeloos laten.

Het matras wordt zelden gewassen, maar dat wil nog niet zeggen dat je het gewoon maar vies moet laten zijn. Spuit er met water verdunde wodka over en een geurende olie. De wodka verwijdert de bacteriën die de stankgeur veroorzaken en het parfum van de olie doet de rest.

Snijd een citroen doormidden en doe dit in een bakje of kannetje met water. Breng aan de kook met de magnetron laat de stoom die vrijkomt een paar minuten zijn werk doen. Met de minste moeite krijg je het vuil weg!

Advertisement

Plafondventilators schoonmaken was nog nooit zo makkelijk! Doe een oud t-shirt of een kussensloop om een van de wieken, als je dan langzaam het t-shirt ervan af haalt dan haal je al het stof wat daar is neergedaald weg.

Vetvlekken op de muur zijn verleden tijd! Wrijf een krijtje over de vlek en laat het krijtstof een paar minuten zijn ding doen...

Als schoenen nat worden door de regen of sneeuw moet je, ze volstoppen en omwikkelen met kranten of zakjes rijst die het vocht zullen absorberen.

foto: indieclectic
Advertisement

Met een trekker krijg je echt alle (vacht)haren weg die klem zitten in de stofweefsels die je met het blote oog niet kan zien. Je zal versteld staan van wat er allemaal uitkomt!

foto: emlii

Maak de blender in een handomdraai schoon door heet water met afwasmiddel erin te gieten. Zet hem aan en alle voedselresten worden verwijderd.

foto: sconosciuto
Advertisement

Luchtroosters schoonmaken is eitje wanneer je een dun mes met een doek bedekt en het tussen de openingen door beweegt.

Tekenen van slijtage op leren meubels kan je verwijderen door een beetje poets voor gekleurde schoenen te gebruiken.

foto: fibrenew
Advertisement

Wrijf na een dag barbecueën een door midden gesneden ui over het rooster: alle overgebleven resten krijg je dan makkelijk weg.

Lippenstiftvlekken kunnen worden verwijderd door haarlak te spuiten en dat 10 minuten in te laten werken. Nadat het in de was is geweest zal de vlek zijn verdwenen.

Dit moet je doen met een aangekoekte pan: vul hem met warm water en een kopje wijnazijn en zet het op het fornuis op laag vuur en doe er twee eetlepels zuiveringszout bij. Laat inwerken en probeer de pan dan schoon te wrijven met een doek...

Om de maalmachine schoon te maken begin je door er rijst in te doen en die te vermalen. Daardoor zal de geur en de olie verdwijnen die gemaalde koffiebonen achterlaat. Er kan ook droog brood worden gebruikt om resten van kruiden te verwijderen.

foto: thekitchn

Om stof van de lampenkappen te verwijderen haal je de pluizenroller eroverheen die je gebruikt voor kleding.

Om moeiteloos de oven schoon te krijgen moet je er een schaaltje met ammoniak in laten staan. De dag daarna is alle vuiligheid losgekomen.

foto: mommysavers

Door een plastic zakje met daarin witte wijnazijn om de douchekop heen te doen zie je hoe vies het was! Een nachtje laten inwerken en het glanst weer als tevoren!

De aloude witte aanslag op glazen krijg je weg door ze af te wassen in een mix van water en azijn. Daarna afspoelen met schoon water kan je er zeker van zijn dat de vlekken en de geur van azijn zullen verdwijnen.

De glazen ovenschaal worden weer blinkend schoon door het met een bolletje aluminiumfolie schoon te maken.

foto: emlii

Statische doekjes zijn handig om vele oppervlakken mee schoon te maken: Tv- en computerschermen, kastplanken, meubels... de chemische stoffen die erin zitten en de statische elektriciteit zorgen ervoor dat de stof wordt opgevangen.

Het lijkt misschien gek, maar de oliespetters op de keukentegeltjes krijg je weg door een beetje plantaardige olie op een keukenpapiertje te doen en over de wand te vegen.

Dit is een wondermiddel om de bank mee schoon te maken: sproei wat alcohol op het leer, zachtjes wrijven met een wit sponsje en ten slotte met een borsteltje.

foto: dimitrajc

Zet een bakje met water en azijn in het bovenste rek van de vaatwasser en verspreid direct over de binnenste wanden wat zuiveringszout. Laat de vaatwasser draaien op de hoogst mogelijke temperatuur en voilà, perfect schoon!

foto: sconosciuto

Om verstopte afvoeren te ontstoppen leg je een bruistablet in de afvoer en giet er dan een kopje witte wijn overheen. Na 10 minuten afspoelen met kokend water. De loodgieter bellen is niet meer nodig!

foto: houselogic

Om vlekken in de badkuip te verwijderen snijd je een grapefruit door midden en strooi je er zout overheen. Wrijf de grapefruit over de oppervlakte van het bad en zie hoe alle vlekken verdwijnen...

Pak een sok, liever een wat dikkere, steek je hand erin en maak hem nat met een mengseltje van water en ammoniak. Dit is een prima 'want' om oppervlakten mee te reinigen!

foto: devablinds

Als er kringen ontstaan in het hout doordat er een glas heeft gestaan, geen paniek. Maak eerst goed droog met een handdoek en daarna met een föhn. De vlek krijg je makkelijk weg.

Dit is de manier om tapijtvlekken weg te krijgen. Spuit er een mengseltje over dat uit twee delen water bestaat en een deel azijn, leg er een vochtige doek op en ga daar met een strijkijzer in stoomstand overheen gedurende 30 seconden! Het verschil zal je meteen opvallen!

foto: sconosciuto

Als de koffiekan er niet uit ziet kun je om hem schoon te maken hoef je het apparaat alleen maar te vullen met gelijke hoeveelheden azijn en water. Zet hem 10 minuten aan en stop het apparaat dan. Vul het reservoir nu alleen met water en laat het koffiezetapparaat nog twee keer lopen zonder koffie.

foto: thekitchn

Oud zilverwerk moet worden schoongemaakt door in het in een badje van heet water, zout en zuiveringszout te leggen. Binnen 30 minuten glimt het bestek weer!

Die ergerlijke overgeefvlekken verdwijnen door een goedje van water en zuiveringszout dat je eroverheen legt. Laat een paar uur inwerken en dan kun je opgelucht ademhalen!

foto: sconosciuto

Na een broodje te hebben opgewarmd is het een goede gewoonte om de grill schoon achter te laten: dat kan je doen door een paar vochtige doekjes erop te leggen. Het vocht dat erin zit zal verdampen en daarmee ook de voedselresten verwijderen

foto: angsays

Sponzen zijn ware bacteriehaard: door er eentje vochtig in de magnetron te doen op de hoogste stand gedurende 2 minuten wordt 99% van de bacteriën verwijderd.

Stukjes glas die op de grond zijn gevallen is veel makkelijker wanneer je een sneetje brood gebruikt. Zelfs de kleinste stukjes zijn op te rapen!

foto: realsimple
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt