Deze blauwgeverfde kitten werd gevonden in een doos: wat de artsen verder ontdekken is angstaanjagend - Curioctopus.nl
x
Deze blauwgeverfde kitten werd gevonden…
Slechts één volwassene op de drie vindt de 6 woorden die zijn verborgen in deze tekening. Ben jij daar één van? Deze overheerlijke aardbeientaart bereidt je met 5 eenvoudige stappen en zonder te bakken!

Deze blauwgeverfde kitten werd gevonden in een doos: wat de artsen verder ontdekken is angstaanjagend

07 Maart 2016 • Door Sarah Nichele
77.712
Advertisement

Niemand weet wat er zich heeft afgespeeld in de eerste weken van het leven van de kitten die door de dierenartsen Smurf is gedoopt, maar aan de doodsbange blik in zijn ogen en zijn gehavende lichaam te zien, is dit geen pretje geweest.

De kitten van amper 2 maanden oud werd gevonden in een kartonnen doos en meegenomen naar een dierenasiel in San Jose in Californië. Wat meteen opviel was de vreemde en ietwat griezelig blauw-paarse kleur van de vacht van het dier: iemand vond het blijkbaar grappig om het arme dier te verven.

Al snel kwamen de dierenartsen erachter dat de verflaag het 'minst erge' is wat de kitten heeft doorgemaakt: het dier zit onder de schaaf- en bijtwonden die alleen maar kunnen worden verklaard als langdurige mishandeling door een ander dier.  

via: CNN

Het meest waarschijnlijke scenario is dat Smurf is gebruikt als kauwspeeltje voor honden die worden opgeleid als vechthonden. Een betreurenswaardige praktijk die vaak wordt gehanteerd in deze omgeving.

Het diertje in laten slapen was gewoon geen optie, en dus begon dierenarts Monica Rudiger zo voorzichtig mogelijk met het verwijderen van de blauwe vacht.

Advertisement

Het aanbieden van katten aan honden als speelgoed is bedoeld om de agressie van de hond op te wekken en is een veel voorkomende praktijk. Om deze reden raden dierenverenigingen aan om NOOIT een kitten weg te geven zonder zeker te zijn van een vertrouwde eigenaar.

Er waren veel mensen die Smurf maar al te graag wilden opvangen, maar het duurt maanden voordat het dier voldoende is hersteld.

Aan de ogen van het dier te zien, zijn het niet de lichamelijke wonden die hij het langste met zich mee zal dragen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt