Ontdek deze sneeuwwitte en fabelachtige Thaise tempel - Curioctopus.nl
x
Ontdek deze sneeuwwitte en fabelachtige…
Het leek erop dat hij aan zijn einde zou komen in een reismand, maar dan wordt hij opgemerkt door twee motorrijders 16 briljante oplossingen voor het op opslaan van je fiets in huis

Ontdek deze sneeuwwitte en fabelachtige Thaise tempel

01 Februari 2016 • Door Sarah Nichele
5.359
Advertisement

Thailand staat bol van schitterende boeddhistische en hindoeïstische tempels. Eén van deze tempels valt in het bijzonder op, namelijk de Wat Rong Khun die ook wel bekend staat als de Witte Tempel, in de provincie Chiang Rai. Er is nog niet zo lang geleden begonnen met de bouw van de tempel naar een ontwerp van de beroemde lokale kunstenaar Chalermchai Kositpipat, die zich liet inspireren door de Sagrada Familia in Barcelona.

De tempel is verwezenlijkt van wit krijt en spiegels die de zon reflecteren waardoor een indrukwekkend lichtspel wordt gecreëerd. 


De façade van de tempel is oogverblindend wit.

Om de tempel te betreden, moet je eerst een brug oversteken die de symoblische naam "de cyclus van de wedergeboorte" draagt. Onder de brug bevindt zich een sloot van waaruit honderden handen omhoog rijzen die lijken te willen ontsnappen aan het hiernamaals waarin zij zich bevinden: de weg naar geluk kan worden bereikt met het overwinnen van de passies.

De ingang van de tempel.

Advertisement

Het wit staat symbool voor de zuiverheid van Boeddha en het witte glas vertegenwoordigt de wijsheid die de wereld verlicht.

Advertisement

De meeste beelden die buiten staan vertegenwoordigen figuren uit de hindoeïstische en boeddhistische mythologie.

Advertisement

Er werd in 1998 begonnen met de bouw van het complex en er is nog geen datum voor de voltooiing van het bouwwerk gepland.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt