Drijvende motoren: een bedrijf transformeert de legendarische Volkswagen minibus in een luxe en originele boot - Curioctopus.nl
x
Drijvende motoren: een bedrijf transformeert…
Is er alleen een hond of ook een man op de foto? De visuele uitdaging die veel mensen op de proef stelde Geld en relaties: de psychologie legt uit hoeveel geld ertoe doet in een relatie en wanneer het een probleem wordt

Drijvende motoren: een bedrijf transformeert de legendarische Volkswagen minibus in een luxe en originele boot

06 November 2021 • Door Janine
1.419
Advertisement

Veel mensen voelen de wens om hun dagelijks leven - bestaande uit werk, verplichtingen, plichten en eentonigheid - achter zich te laten om het pad van het onbekende te bewandelen. Aan boord gaan van een vervoermiddel, achter het stuur gaan zitten en reizen over verre wegen is een opwindend vooruitzicht, ook al is het vaak moeilijk in de praktijk te brengen. Een bedrijf heeft besloten zijn business precies te baseren op de wens van veel mensen om avontuurlijke reizen te maken, maar met een bijzonderheid: de reis vindt plaats in het water met een motorvoertuig. Laten we eens kijken hoe.

Achter dit project, genaamd "Floating Motors" - oftewel “drijvende motoren" - staat de Italiaanse architect en ontwerper Pierpaolo Lazzarini. De man, bekend om zijn hoogst originele superjachten, heeft besloten om motorvoertuigen te herinterpreteren en om te vormen tot een drijvend voertuig. Op deze manier worden de meest klassieke voertuigen die we gewend zijn op de weg te zien, zeer originele boten. Dit zijn dus geen oude gemodificeerde motorvoertuigen, maar echte klonen die zijn vervaardigd in glasvezel of koolstofvezel en voorzien van een drijvende romp en motor.

Het model dat meteen de aandacht van het publiek trok, is het model gemaakt met de minibus van Volkswagen: "We houden ons strikt aan de verhoudingen en afmetingen van het originele Volkswagen-model, passen de modernste nautische technieken toe op de romp en bieden een uitzonderlijke kwaliteit op het gebied van bouwmaterialen en toegepaste technologie, voor maximale duurzaamheid in moeilijke omstandigheden. Onze producten zijn luxe motorboten”, legt het bedrijf uit.

Floating Motors is een project dat nog in de kinderschoenen staat en de drijvende voertuigen die we kunnen zien op de website van het bedrijf of op de sociale pagina's zijn nog prototypes. Lazzarini heeft zelfs een crowdfunding-campagne gelanceerd met als doel fondsen te werven die nodig zijn voor het maken van de mallen en prototypes van de andere modellen, die hij binnen de komende twee jaar op de markt hoopt te kunnen brengen. Het enige model dat je in pre-order op de markt kunt vinden, is La Dolce, die $35.000 kost. Elk model is zo ontworpen dat het zijn gasten van al het nodige comfort voorziet: het vertegenwoordigt een woonboot en de Volkswagen-minibus biedt plaats aan maximaal 5 personen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt