Deze koepelwoningen zijn gemaakt van cement en luchtbellen: een ecologisch en voordelig alternatief

Janine image
door Janine

16 Mei 2020

Deze koepelwoningen zijn gemaakt van cement en luchtbellen: een ecologisch en voordelig alternatief
Advertisement

Een huis bestaat niet alleen uit de vier muren die ons huisvesten en de mensen die het bewonen, een huis is ook een constructie, een zoektocht naar materialen, een kwestie van technische architectuur, maar vooral ook een kwestie van ontwerp. En de ontwerpen om een ​​huis te maken zijn er echt veel; wist je bijvoorbeeld dat er huizen zijn die gebouwd kunnen worden met cement en luchtbellen? Het resultaat van dit materiaal genaamd AirCrete is verbluffend.

via Domegaia

Advertisement
Steve Areen/Domegaia

Steve Areen/Domegaia

De AirCrete-huizen van DomeGaia zijn gemaakt met een schuimend mengsel van cement en luchtbellen, waardoor een licht en goedkoop blok ontstaat dat brandveilig en waterdicht is en dient om het gebouw te isoleren. Volgens de bedenker Hajjar Gibran biedt AirCrete een aantal optimale eigenschappen om te worden gebruikt als bouwmateriaal voor woningen met één verdieping, vooral voor de eigenaar-bouwer, inclusief de mogelijkheid om de bouwkosten te verlagen in vergelijking met traditionele constructies.

Domegaia omschrijft zijn AirCrete als volgt: "Het is waterdicht, vuurvast en bestand tegen insecten. Het biedt een goede thermische en akoestische isolatie. Het rot, vervormt of corrodeert niet. In tegenstelling tot beton dat hard, zwaar, koud en moeilijk te bewerken is, is AirCrete gemakkelijk te bewerken en droogt 's nachts en kan worden gesneden, gebeeldhouwd, geboord en gemodelleerd met houtbewerkingsgereedschap. Je kunt er spijkers en schroeven in slaan en is gemakkelijk te repareren. Het heeft een goede druksterkte om funderingen, ondervloeren, bouwstenen, muren, koepels of elke andere vorm te maken. Het kan in vrijwel elke vorm worden gemodelleerd of gevormd."

Advertisement
Steve Areen/Domegaia

Steve Areen/Domegaia

De koepelwoningen van Domegaia die gebouwd zijn van AirCrete zijn erg gewild: klein, goedkoop, met alle comfort en te realiseren, zelfs midden in de natuur. Een mooie mix tussen lage kosten en het gebruik van respectvolle en veilige materialen. Met een vleugje eigenaardig, ongebruikelijk en elegant design. Wat vind je ervan?

Advertisement