Dit huis uit 1800 vol met blinde trappen en schijndeuren: dit is haar geheim - Curioctopus.nl
x
Dit huis uit 1800 vol met blinde trappen…
33 doe-het-zelf ideeën met de kurken van wijnflessen: u zult ze na vandaag nooit meer weggooien! Een man vindt gekleurde foto

Dit huis uit 1800 vol met blinde trappen en schijndeuren: dit is haar geheim

30 Juni 2016 • Door Romy Mortier
16.881
Advertisement

Sarah Pardee werd geboren in 1839 in Connecticut in een rijke familie.Slechts 24 jaar oud, trouwde de mooie Sarah William Winchester, erfgenaam van de oprichters van gelijknamige wapens. Het echtpaar kreeg een dochter die vroeg stierf, en hetzelfde lot trof de man van Sarah een paar jaar later. 

Sarah was alleen en haar geestelijke gezondheid, al instabiel bij de dood van haar dochter, werd verergerd door het verlies van haar man. Zij dacht aan een psychische raadpleging en dat werd het begin van haar dwaze onderneming. Het medium vertelde haar dat op de familie Winchester een vloek hing, door de geesten die waren gedood met de door hun geproduceerde vuurwapens, de geesten aanvraag op haar deden om te verhuizen en een huis te bouwen voor haar en alle geesten zonder vrede. Er wordt duidelijk gemaakt de bouw nooit te mogen onderbreken, met als dreigement haar eigen leven zelf te willen kunnen behouden. 

Het herenhuis is gevestigd in Santa Clara, Californië,  en is samengesteld uit 7 verdiepingen, 300 kamers, 13 badkamers, 2 balzalen, 6 keukens, 2 kelders, 47 open haarden, 17 schoorstenen en 3 liften. 

Er wordt gezegd dat haar werknemers 24 uur per dag elke dag werkten. Ze betaalde ze 50% meer dan het gemiddelde loon van die tijd, zodat ze elkaar georganiseerd af konden wisselen, alleen maar om aan de grillen van de dame te kunnen voldoen. 

Advertisement

Na verschillende aardbevingen en renovaties, zijn er vandaag de dag nog "slechts" 160 kamers over. Maar het mysterie is nog steeds intact. 

Sarah heeft zich niet beroepen op de medewerking van een architect om het huis te bouwen. Ze zegt dat ze gebruikt maakte van het Ouija bord om te communiceren met de geesten, die adviseerden over de veranderingen. 

Advertisement

Volgens de legende, was het de bedoeling van de weduwe om de geesten die haar volgden te verwarren. Dat is de reden waarom de deuren nergens toe leiden, de ramen op andere kamers kijken en de trappen leiden naar het plafond. 

Advertisement

Dit is de ruimte waarin Sarah zich afsloot om te communiceren met de geesten

Advertisement

En zie hier haar slaapkamer.

Mrs. Winchester sliep nooit in dezelfde kamer voor twee nachten op een rij, in de hoop de geesten die bij haar woonde te verwarren. 

Een danszaal welke nooit gebruikt zal worden.

De gebrandschilderde ramen van de balzaal zijn in Tiffany - stijl, met citaten van Shakespeare erop.

De ramen zijn vaak versierd met het thema van spinnenwebben. Nog een obsessie van de vrouw des huizes was het nummer 13, welke door het hele huis in ritueel verschijnt.

Sarah Winchester overleed in haar slaap in 1922 na een spirituele sessie. Zij werd 83 jaar.

Haar huis is uitgegroeid tot een toeristische attractie, welke bekend staat als the Winchester Mystery House.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt