Het is niet de arm van een superheld, maar een 'gips' gedrukt in 3D ... met superkrachten - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het is niet de arm van een superheld,…
Een man besluit om gratis oudere zwerfhonden te kappen...om hen te helpen een familie te vinden 21 prachtige shots van op onverklaarbare wijze voorgoed verlaten plekken in de wereld.

Het is niet de arm van een superheld, maar een 'gips' gedrukt in 3D ... met superkrachten

Door Romy Mortier
4.453
Advertisement

De 3D printer wordt de natuurlijke evolutie van de 2D: het volgende niveau van een twee-dimensionale printer is er een die gebruik maakt van de drie dimensies,met de ruimte die hij bevat. De potentie van dit innovatieve apparaat is zeer hoog, waarschijnlijk wordt in de toekomst alles gecreëerd met de 3D printer. Tot op heden hebben we “geprinte” lampen, stoelen, en zelfs huizen gezien, maar nog nooit een orthopedisch gips, welke wordt gebruikt om gebroken botten te genezen: een uitvinding door Deniz Karahasin welke eruit ziet als iets uit een science fiction film.

De nieuwe 3D afgedrukte gipsen zijn niet alleen innovatief qua ontwerp, maar ook om wat ze kunnen....

via: Gizmodo

Deze nieuwe brace kan botten genezen in 40% kortere tijd

Dit is mogelijk door bij het 'gips' een apparaat met ultratonen toe te voegen , welke bekend staan om het feit dat ze bij bepaalde vormen van letsel, zoals breuken, helpen deze op veel snellere wijze te genezen.

 

De normaliter gebruikte gipsen in de orthopedie zijn ongemakkelijk, zwaar, krijgen met de tijd een onaangename geur en mogen niet nat worden. De van 3D geprinte brace heeft geen last van dergelijke problemen.Ze zijn gemaakt van nylon, wat ervoor zorgt dat zijn gewicht minimaal is, en hij waterdicht en flexibel is. Daarbij zijn ze ook nog recyclebaar na gebruik. 

Projecten als deze tonen ons wat er kan ontstaan als grote ideeën van de wetenschap en de juiste vaardigheden van ontwerpen elkaar tegenkomen.

Patiënten die het nodig hebben worden blootgesteld aan een röntgenfilm onder een scan,welke aan het eind een perfect overzicht zal geven van de vorm van de arm. De 3D-printer zal dan een precieze schets maken van welke passende vorm gips de breuk op verschillende plekken zal versterken en tot herstelling zal brengen.

Advertisement

Er zijn enkel 20 minuten per dag nodig onder de ultrageluiden om het bot sneller te laten genezen .

In de structuur van de brace is een stimulatiesysteem voor het bot opgenomen welke met ultrageluiden op lage intensiteit functioneert. Door middel van subcutane signalen, gericht op het gebroken bot, zal het veel sneller genezen, zoals bestudeerd is door Indiaas orthopedisch onderzoek.

De volgende stap die onderzoekers willen uitvoeren is de constructie van een zelfde soort brace die echter in sterkere mate de gebroken ledematen beschermt, met in het vizier om daarbij ook nog steeds het volume en gewicht van de beschermer te minimaliseren. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt