Als je dit slimme exoskelet draagt, kun je met minimale inspanning tot 27 km per uur rennen

Janine image
door Janine

19 Mei 2024

Advertisement

Het nieuwe exoskelet met kunstmatige intelligentie zorgt voor betere fysieke prestaties en sneller lopen tijdens buitensportactiviteiten. Hier lees je hoe het werkt en wat de functies zijn.

Advertisement

X1, het exoskelet dat de prestaties bij buitensporten verbetert

X1 van Dnsys gebruikt tijdens klimactiviteiten

Dnsys

Het Dnsys X1-exoskelet is een geavanceerd draagbaar apparaat, bedacht en ontworpen om de fysieke mogelijkheden tijdens wandelen, klimmen en andere buitenactiviteiten te vergroten en te verbeteren. Als de meeste bestaande exoskeletten zijn gemaakt als een vorm van hulp of om vermoeidheid tegen te gaan, gaat het project in dit geval verder en leidt het naar het gebied van buitensport.

Het gemotoriseerde systeem levert tot 900 watt vermogen en kan tot 38 kg last dragen, om zowel de snelheid als het uithoudingsvermogen van de drager te vergroten. De algoritmen van kunstmatige intelligentie zijn aanpasbaar en stemmen zich af op het looppatroon van de persoon, voor een ervaring die de geïnvesteerde energie tot 50% vermindert. Zijn gewicht is werkelijk minimaal: slechts 1,6 kg en vertegenwoordigt een van de onbetwiste sterke punten van het apparaat, samen met de mogelijkheid om op te vouwen om nog gemakkelijker te transporteren.

Advertisement

Het prototype X1 met kunstmatige intelligentie en de crowdfundingcampagne

Dnsys

Momenteel is de X1 echter nog een prototype. De crowdfundingcampagne was echter een groot succes en bracht ruim 400.000 euro op, vergeleken met de aanvankelijke 4.600 euro die het bedrijf had uitgetrokken voor de lancering van het project. De eerste donateurs van het project krijgen een grote korting op de aankoop van het exoskelet, dat voor de helft van de prijs kan worden gekocht: $373 in plaats van de verkoopprijs van $745. De eerste batchleveringen zijn gepland voor juli 2024, wat de prestaties zal verbeteren van iedereen die van buitensporten houdt, van klimmen tot wandelen.

Op de pagina van DNSys- is te lezen: "Het Dnsys X1-exoskelet is niet alleen technologie, het is een kunstwerk. Het verbindt je perfect met de natuur en zorgt ervoor dat je opvalt. Als je hem draagt, kun je over de bergen vliegen, de wildernis verkennen en genieten van eindeloze vrijheid en plezier. Met de X1 zie je meer schoonheid, ervaar je meer verwondering en ervaar je het onmogelijke. Het herdefinieert echt je leven!”

Het exoskelet met AI waarmee je tot 26,9 km/u kunt rennen

Het X1 exoskelet waarmee je tot 27 km per uur kunt rennen

Dnsys

Een geavanceerde draagbare technologie dus die het gebied van fitness combineert voor een nog dynamischere ervaring. Gebruikers kunnen ook tijdens het hardlopen hun fysieke mogelijkheden overschrijden, waarbij een maximale snelheid van 26,9 kilometer per uur wordt bereikt. Bovendien is snelladen een ander niet te onderschatten element: in slechts acht minuten haalt het apparaat 20% energie binnen. Als de X1 langdurig wordt gebruikt, helpen regeneratief remmen en andere kinetische energieterugwinningssystemen de levensduur ervan te optimaliseren.

Laten we bovendien de aanwezigheid van kunstmatige intelligentie niet vergeten: complexe algoritmen meten in realtime de houding van de benen om de volgende beweging te voorspellen en daarmee te synchroniseren, volgens persoonlijke ritmes. AI vertegenwoordigt uiteindelijk een surplus om fitnessliefhebbers te helpen die hun ervaringen in de natuur willen verbeteren.

Advertisement