Bolivia: de fascinerende beelden van een kerkhof voor... treinen! - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Bolivia: de fascinerende beelden van…
Droom je van een leven als koppel? Deze cartoons brengen je misschien op andere gedachten! Dit is waarom we voedsel NIET in aluminiumfolie zouden moeten bereiden!

Bolivia: de fascinerende beelden van een kerkhof voor... treinen!

Door Sarah Nichele
3.789
Advertisement

Voor toeristen die besluiten om af te reizen naar Bolivia is Salar de Uyuni zeker een bezoekje waard, de beroemde Boliviaanse zoutvlakte. Er bevindt zich daar nog een andere magische plek, waar de tijd lijkt stil te staan.

Op een paar honderd meter afstand van de zoutvlakte bevindt zich een spectaculair open kerkhof waar oude Britse stoomtreinen liggen. 

De oude stoomtreinen werden in Engeland vervaardigd en naar Bolivia getransporteerd in een vervolgen tijdperk.

Advertisement

Er liggen meer dan 100 wagons op dit kerkhof die volledig zijn verwoest door het Boliviaanse klimaat dat heerst op 3650 meter hoogte.

In de loop der jaren hebben vandalen het uiterlijk van de treinen flink aangetast...

Advertisement

... de treinen werden gestript van alle bruikbare onderdelen, waardoor alleen nog de karkassen ervan zijn blijven staan.

Advertisement

De wagons getuigen van een periode halverwege de 19e eeuwe, toen Uyuni een belangrijk spoorwegknooppunt was voor Zuid-Amerika.

Advertisement

De treinen hadden als taak het transporteren van mineralen en grondstoffen in de richting van het Pacifisch gebied.

In de jaren '40 raakten de mijnen uitgeput, en met de komst van de Tweede Wereldoorlog kwam er definitief een einde aan de inzet van deze treinen. De treinen werden aan hun lot overgelaten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt