Iedereen kent de samurai, maar weinig mensen weten dat er ook een vrouwelijke versie bestond - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Iedereen kent de samurai, maar weinig…
Hoe thuis yoghurt te maken...zonder yoghurt apparaat en op een hele economische manier 17 genadeloze shots die dierenliefhebbers geweldig zullen vinden

Iedereen kent de samurai, maar weinig mensen weten dat er ook een vrouwelijke versie bestond

Door Romy Mortier
6.689
Advertisement

Wanneer we praten over de Samurai denken we onmiddelijk aan het beeld van de Japanse krijger in ijzer gewapend met zwaard en dolk. Maar deze illustere aristocratische kaste was niet de enige die de geheimen van de martial arts bewaakte; tijdens de Japanse Middeleeuwen (1185-1573) werd er een klasse van adellijke krijgsters geboren die de vechttechnieken net zo goed beheersten als hun mannelijke tegenhangers. 

De zogenaamde onna - bugeisha werden getraind om wapens te gebruiken om zichzelf en hun huis in tijden van oorlog te verdedigen, wanneer de mannen voor lange periodes niet in hun aanwezigheid waren.

 

 

De samurai vrouwen bleven in de eerste plaats huisvrouwen. Deze matrons moesten echter wel in staat zijn om hun rijk te kunnen verdedigen als hun mannen in de oorlog vochten.

De onna - bugeisha hadden in vergelijking met de katana het voordeel dat ze de naginata gebruikten, een wapen van medium lengte wat erg handig was voor individuele gevechten.

Presentatie van de krijgster Ishi -jo ( 1848 )

 

Advertisement

Onder de samurai vrouwen zijn er enkele waarvan het bestaan ​​van oudsher is bevestigd; anderen worden tot leven gebracht in de verhalen van het verleden, en dragen een groot mysterie met zich mee.

Onder degenen die echt bestaan ​hebben herinneren we u aan Tuurt Tomoe Gozen (1157? -1247 ) en Hojo Masako (1156-1225) ; recentelijker, presenteren we Nakano Takeko, zij stierf op 21-jarige leeftijd in de Slag van Aizu ( 1868 ).

Het belang van deze krijger vrouwen daalde samen met dat van de samurai zelf vanaf 1600: binnen twee eeuwen zou de hele kaste van de samurai worden afgeschaft.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt