Een man veranderde het leven van iedereen in zijn dorp, helemaal in zijn eentje... omdat hij van zijn vrouw hield - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een man veranderde het leven van iedereen…
Nadat deze wet gemaakt was werd de maas erin gevonden en daarom heeft deze bar een doolhof voor de deur In 1974 liet deze kunstenares 6 uur lang haar lichaam als object gebruiken: een voorstelling die voor sensatie zorgde

Een man veranderde het leven van iedereen in zijn dorp, helemaal in zijn eentje... omdat hij van zijn vrouw hield

Door Skip Tromp de Haas
3.558
Advertisement

In 1956 werd de Indiase man Dashrath Manjhi uitgehuwelijkt aan een meisje in zijn dorp van wie hij niks afwist. Vier jaar later toen hij terugkwam uit de mijn waar hij gewerkt had werd hij stapelverliefd op Falguni Devi zonder te weten dat zij zijn toekomstige bruid was. Haar vader was echter van gedachten veranderd: omdat Dashrath geen werk meer had, mocht hij niet met haar trouwen. Toen sloegen ze op de vlucht waardoor hun leven en dat van alle inwoners van Gahlaur veranderde.

Dashrath en Falguni lieten hun families achter en begonnen aan hun leven als man en vrouw en al snel werden ze ouders van een jongetje.

Toen zij zwanger was van hun tweede raakte Falguni betrokken bij een ongeluk. Toen ze de berg afdaalde die het dorp scheidde van de plek waar Dashrath werkte, viel ze en liep ze ernstige verwondingen op.

Advertisement

Toen hij eenmaal wist van het ongeluk bracht hij haar naar het "dichtstbijzijnde" ziekenhuis. Er moest 70 kilometer afgelegd en onderweg obstakels op de weg daar naartoe worden overwonnen waardoor ze uren vertraging opliepen.

Toen ze bij het ziekenhuis aankwamen konden de artsen hun ongeboren kindje redden, maar Falguni liet het leven.

Sindsdien is Dashrath begonnen met hakken in de berg met een hamer en beitel. Ruim 22 jaar lang hakte hij rotsen uit totdat hij de weg had gemaakt die de regering de bewoners van dit gebied altijd had onthouden.

Na 22 jaar was het Dashrath gelukt om in zijn eentje een 110 meter lange weg uit te hakken die 9 meter breed is en ongeveer 8 meter hoog. Het lijkt misschien niet veel, maar bedenk wel dat de afstand tussen de twee dorpen met 40 kilometer is verkort! Dashrath werd eerst uitgelachen door zijn medelanders omdat hij geld zocht met behulp van een foto waar hij met Indira Gandhi op stond, maar uiteindelijk lukte het hem om de aandacht te trekken van de Indiase regering die eindelijk heeft ingegrepen en de aanleg van de weg heeft voltooid. Nu is het mogelijk om de stad (en het ziekenhuis) binnen afzienbare tijd te bereiken.

Tags: IndiaEmotionele
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt