Deze 77-jarige vrouw heeft besloten om met zichzelf te trouwen. De merkwaardige video van de ceremonie

Janine image
door Janine

24 Mei 2023

Deze 77-jarige vrouw heeft besloten om met zichzelf te trouwen. De merkwaardige video van de ceremonie
Advertisement

Voor veel jonge vrouwen is een van de grootste dromen om ooit een mooie witte jurk te dragen om te trouwen met de persoon met wie ze besluiten te trouwen. Dit gebeurt niet altijd en als de diepste zin van het leven is om liefde te geven aan je naaste door daden van vriendelijkheid en vrijgevigheid, is het doel van de reis ook om in staat te zijn met jezelf in contact te komen en van jezelf te leren houden: alleen op deze manier is het mogelijk om ook oprechte gevoelens aan anderen te geven. Een 77-jarige vrouw, die een bepaald punt in haar leven had bereikt, besloot dat het tijd was om zichzelf te bedanken en organiseerde een emotionele ceremonie waarin ze met zichzelf trouwde.

via LADbible

Advertisement
 KCENNews/Youtube screenshot

KCENNews/Youtube screenshot

Dorothy Fideli heeft haar hele leven geprobeerd anderen gelukkig te maken door iedereen die ze ontmoette een glimlach en harmonie te bezorgen. Dus toen ze de leeftijd van 77 had bereikt en in een bejaardentehuis was beland, besloot ze al haar liefde te richten op de enige persoon die tenslotte altijd aan haar zijde heeft gestaan: zijzelf. Dottie, zoals ze wordt genoemd door degenen die haar kennen, wilde zichzelf vieren omdat ze zichzelf elke dag door dik en dun heeft gesteund. Om dit te doen, droeg ze een witte jurk en organiseerde ze een heuse ceremonie in de O'Bannon Terrace Retirement Community in Goshen, het rusthuis waar ze woont, gelegen in Ohio, VS.

"Ik had zoiets van: 'Weet je wat? Ik heb alles gedaan. Waarom niet? Ik ga alleen trouwen’”, vertelde de vrouw, die met zichzelf trouwde omringd door familie en beste vrienden. De emotionele ceremonie, die plaatsvond in aanwezigheid van vrienden en familie, werd geleid door de directeur van de structuur, Rob Geiger, die onmiddellijk instemde met Dorothy's verzoek: "Ze is echt een ongelooflijke vrouw en ze staat vol in het leven. Ze dacht altijd aan anderen, door vreugde te geven.”

Advertisement

KCENNews/Youtube

Donna Pennington, de dochter van Fideli, organiseerde het evenement met veel enthousiasme, kookte en decoreerde de kamer waar het ritueel plaatsvond, kocht de jurk van haar moeder en dacht aan elk detail, inclusief de taart. Ze maakte zelfs een ballonboog, bakte hartvormige koekjes en sandwiches in de vorm van trouwklokken.

Dorothy zag er op haar speciale dag stralend uit in haar witte jurk met lange doorzichtige mouwen en bloemenversieringen: "Ik was zenuwachtig, maar daarna voelde ik me zo gelukkig!”, verklaarde ze. "Ik heb altijd al een grote bruiloft gewild, maar ik dacht dat het te laat voor me was. Ik kan mijn dochter nooit genoeg bedanken voor het waarmaken van mijn droom. Ik zei tegen haar: 'Dit is het beste wat me ooit is overkomen, behalve het krijgen van kinderen."

De vrouw heeft in haar leven verschillende grenzen uitgedaagd en overwonnen: tot de leeftijd van 75 jaar kon ze zelfs niet lezen, ze slaagde erin om in volledige autonomie te leren, studeerde tot laat in de avond en wijdde zich in de eerste plaats aan het begrip van de Bijbel. "Ik ben op het punt in mijn leven waar het nu over mij gaat. Mijn kinderen maken het allemaal goed en een van mijn kleinkinderen krijgt een baby... de anderen zijn allemaal afgestudeerd aan de universiteit. Dus het is aan mij om te doen wat ik wil doen."

Wat vind je van haar verhaal?

Advertisement