Ze zijn al 30 jaar vrienden en creëren een klein dorpje waar ze samen oud kunnen worden

Janine image
door Janine

26 April 2023

Ze zijn al 30 jaar vrienden en creëren een klein dorpje waar ze samen oud kunnen worden
Advertisement

Als kind en gedurende alle jaren van de jeugd ontstaan ​​er zeer belangrijke vriendschappen, waarvan sommige heel lang duren; voor de gelukkigen gaan deze relaties een leven lang mee, waarbij ze liefdesrelaties, huwelijken, banen, kinderen, en soms zelfs honderden kilometers afstand weerstaan.

Het is niet gemakkelijk om een ​​relatie levend te houden als het leven ons uit elkaar drijft, maar als de band echt diep is, ben je bereid alles te doen om het na verloop van tijd steeds steviger te maken: als je echt gelooft dat vrienden de familie zijn die je kiest, dan wordt elke poging om dicht bij hen te blijven beantwoord met toewijding en plezier.

De mensen waar we het vandaag over hebben zijn al 30 jaar vrienden en hebben ervoor gekozen om samen oud te worden.

via Littlethings

Advertisement
Llano Exit Strategy/Facebook

Llano Exit Strategy/Facebook

Vier Texaanse stellen die al 20 jaar bevriend zijn, wisten zeker dat ze hun pensioenjaren samen wilden doorbrengen en bedachten vele mogelijke plannen om hierin te slagen, en besloten uiteindelijk om samen te reizen, een stuk land te kopen in de buurt van de rivier de Llano, net buiten Austin, en een groot huis te bouwen om op vakantie te gaan en samen te wonen na hun pensioen. Toen ze de Tiny House Movement ontmoetten, realiseerden ze zich echter dat de ideale oplossing voor hen heel anders was. De vrienden namen contact op met architect Matt Garcia en vroegen om zijn hulp om hun project te realiseren.

De koppels creëerden zo huizen van 120 vierkante meter voor elk van hen en een grote gemeenschappelijke ruimte bestaande uit een keuken, een ruimte om samen te eten en andere activiteiten uit te voeren en gastenkamers, en noemden het "The Llano Exit Strategy".

Advertisement

Elk gebouw is gemaakt met veel aandacht voor duurzaamheid, met een lage impact op het milieu en perfect geïntegreerd in de omgeving, en is speciaal ontworpen voor het barre en dorre klimaat van Texas. De gegalvaniseerde metalen bekleding dient namelijk om de zonnestralen te weerkaatsen, terwijl het dak is ontworpen om regenwater op te vangen, dat wordt opgevangen in een gemeenschappelijk bassin.

De interieurs zijn ingericht met een mix van industrieel en rustiek design, met een vleugje moderniteit naast de comfortabele warmte van de houten binnenbekleding. Echt het perfecte huis om in te wonen, in het perfecte dorpje dat alleen wordt bewoond door de beste vrienden.

Zou jij ook een kleine dorp willen stichten om samen met je vrienden te wonen? Met wie zou je dat willen?

Advertisement