In haar teddybeer klopt de hartslag van haar overleden moeder: haar vader verkoopt hem per ongeluk

Janine image
door Janine

23 April 2023

In haar teddybeer klopt de hartslag van haar overleden moeder: haar vader verkoopt hem per ongeluk
Advertisement

Teddyberen behoren tot het meest populaire speelgoed voor kinderen, die gehecht raken aan hun knuffels alsof het wezens van vlees en bloed zijn. Zelfs als ze opgroeien, blijven knuffeldieren bijzondere jeugdherinneringen, die een grote sentimentele waarde hebben. Maar in het verhaal dat we gaan vertellen, is wat de beer in kwestie echt onbetaalbaar maakt, het geluid dat erin is geregistreerd, oftewel de hartslag van een moeder die er niet meer is, wiens kleine meisje wanhopig is omdat ze het heeft verloren. Laten we samen uitzoeken wat er is gebeurd.

via The Guardian

Advertisement
Pxhere-Non the actual photo

Pxhere-Non the actual photo

Modern speelgoed maakt dingen mogelijk die tot enkele decennia geleden absoluut ondenkbaar waren, zoals stemmen, geluiden en klanken kunnen registreren en reproduceren. De technologie heeft een vierjarig meisje in staat gesteld iets heel unieks en bijzonders te doen: de hartslag van haar later overleden moeder bewaren in haar teddybeer.

Natuurlijk werd de knuffel onmisbaar voor haar, maar er gebeurde iets waardoor ze nog meer wanhopig raakte: haar vader schonk het per ongeluk aan een kringloopwinkel, waar het meteen werd gekocht. Toen hij eenmaal zijn fout inzag, geconfronteerd met de wanhoop van zijn dochter, lanceerde hij een oproep en maakte de naam van de winkel bekend, de Goodwill in New Tazewell, in Tennessee, VS. Pas toen het meisje haar vader toestemming vroeg om de teddybeer mee naar school te nemen, besefte de man zijn fout en ging meteen terug naar de winkel om hem terug te halen. Helaas was deze echter al verkocht.

"Toen de vader terugkwam en zag dat het was verkocht, zonk de moed hem in de schoenen. Helaas weten onze medewerkers niet dat iets per ongeluk is gegeven of sentimentele waarde heeft", zegt Cindy Dodson, communicatiemanager bij Goodwill. "We doen ons best om bekend te maken dat dit kleine meisje haar teddybeer graag terug wil, en we hopen dat ze daarin slaagt."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Zo begon een echte campagne voor de zoektocht naar het verloren knuffeldier op internet, in een poging contact op te nemen met de koper en hem ertoe aan te zetten het terug te geven aan het meisje. "Help alstublieft onze lokale gever. Hij heeft per ongeluk een beer gedoneerd die erg belangrijk voor hen was en die in onze winkel werd verkocht voordat ze het beseften... ik zou ze graag weer samen zien", zo werd geschreven op Facebook.

"Het was geweldig om te zien dat cliënten, inclusief vaste klanten, het personeel vragen stellen over de teddybeer. De gemeenschap waarin de winkel zich bevindt is zeer hecht, zeer vriendelijk en ik weet zeker dat het bekend gemaakt wordt", legt Dodson uit. "Maar dit is een landelijk gebied waar niet iedereen toegang heeft tot computers of sociale media, dus we waarderen ieders hulp om mensen te laten weten dat dit meisje haar zeer speciale teddybeer mist."

De advertentie van de vader was ontroerend: "De moeder van mijn dochter is overleden en haar oma heeft de beer voor haar gemaakt met haar hartslag. Als je hem vindt of iemand ziet die hem heeft, neem dan contact met ons op en je ontvangt een beloning." We kunnen alleen maar hopen dat de teddybeer snel terugkeert naar de armpjes van zijn rechtmatige eigenaar.

Advertisement