Baby die doof geboren is, hoort voor het eerst haar moeders stem

Janine image
door Janine

01 Januari 2023

Baby die doof geboren is, hoort voor het eerst haar moeders stem
Advertisement

Een kind opvoeden is een ervaring vol emoties, die je elke dag leert om ouders te worden. Mama's en papa's proberen deze rol zo goed mogelijk te vervullen en hun kind alle kansen te geven. Als het gaat om de zorg voor een kind met problemen, wordt het avontuur nog specialer: elke vooruitgang, elke overwinning krijgt een onschatbare waarde en gaat gepaard met een onbeschrijfelijke emotie. Zoals in het geval van de moeder van een doof meisje, die een belangrijk en op zijn zachtst gezegd spannend moment op sociale netwerken wilde delen.

via News Week

Advertisement
 cristina_pax/TikTok

cristina_pax/TikTok

Christina Pacala is de moeder van Riley, een eenjarig meisje geboren met een handicap: het kleine meisje is permanent doof. De ouders ontdekten het probleem enige tijd na de geboorte van hun dochter, maar beloofden al snel haar de beste hulpmiddelen en ondersteuning te geven om haar communicatieve vaardigheden te vergemakkelijken, onder meer door haar Amerikaanse gebarentaal te leren en haar gesproken Engels te laten leren.

Pacala wilde via haar account informatie geven over hoortoestellen en legde uit dat het geen hulpmiddelen zijn die het gehoor herstellen: “Het zijn geen magische reparatie voor dove mensen. Doven hoeven niet hersteld te worden. Het zijn alleen hulpmiddelen die je toegang geven tot geluid, maar dit was speciaal voor ons." Na deze woorden liet Christina in de clip het moment zien waarop Riley voor het eerst naar de stem van haar moeder luisterde, wisselende uitdrukkingen van verbazing, verbijstering en uiteindelijk vreugde, met een zeer tedere glimlach die de gebruikers deed smelten, die talloze opmerkingen maakten om hun emotie te tonen.

Advertisement
cristina_pax/TikTok

cristina_pax/TikTok

"Riley is een slim, vrolijk en zeer energiek meisje. Ze houdt ervan om met blokken en poppen te spelen, naar muziek te luisteren en elke avond verhaaltjes te lezen met haar vader. We zijn verheugd om onze reis te kunnen delen en hopen mensen te helpen begrijpen dat dove kinderen echt alles kunnen”, zegt moeder Christina.

Een vrouw die zich niet alleen met woorden maar ook met gebaren tot voorbeeld heeft gesteld voor alle ouders die zich in dezelfde situatie bevinden als zij. Vind je ook niet?

Advertisement