In een gezin worden sinds 1885 alleen nog maar jongens geboren: de komst van een meisje breekt de traditie

Janine image
door Janine

09 April 2023

In een gezin worden sinds 1885 alleen nog maar jongens geboren: de komst van een meisje breekt de traditie
Advertisement

Tot een bepaald punt in de zwangerschap is het onmogelijk om te weten of je een jongen of een meisje verwacht. Voor sommige ouders is het geslacht van de baby onverschillig, ze zijn in elk geval enthousiast, terwijl anderen diep in hun hart een voorkeur hebben, die het een of het ander kan zijn. Een Amerikaanse familie was er echter van overtuigd dat ze geen keus hadden: al meer dan honderd jaar bestaan ​​de generaties allemaal uit mannen, totdat het onverwachte roze lintje arriveert.

via Good Morning America

Advertisement
Carolyn Clark/Facebook

Carolyn Clark/Facebook

Het was inmiddels een traditie die van het gezin in kwestie, waar sinds 1885 geen dochter meer was geboren. Dit in ieder geval totdat Carolyn Clark, uit Caledonia, VS, het leven schonk aan de kleine Audrey, waarmee ze de lange en onderhand solide gewoonte doorbrak. Haar man Andrew, met wie ze al tien jaar getrouwd is, had haar verteld dat in zijn familie al meer dan een eeuw geen dochters geboren worden, maar ze dacht dat hij haar voor de gek hield.

Maar toen besefte ze dat de man het meende: sinds het einde van de 19e eeuw werden er zonder uitzonderingen alleen jongens geboren. Zelfs dit stel had een blauw lint aan de deur gehangen, tot de komst van Audrey, het zusje van Cameron, 4 jaar oud. Toen ze besloten een tweede kind te krijgen, zei Carolyn tegen zichzelf: "Ik zal het proberen. Ik wil een meisje." Na twee miskramen kwam dan eindelijk het nieuws van de zwangerschap. Toen ze het geslacht van de baby ontdekten, waren ze zo enthousiast dat ze besloten een feest te organiseren met vrienden en familie, waarbij ze koekjes met blauwe of roze vulling uitdeelden aan de gasten.

Advertisement
Carolyn Clark/Facebook

Carolyn Clark/Facebook

Na het gebruikelijke aftellen, beten de aanwezigen in de koekjes en ontdekten de kleur van de glazuur, die roze was. "Iedereen begon te schreeuwen en te springen van ongeloof", zei Clark, terwijl haar man uitlegde dat niemand het echt geloofde tot het einde van de zwangerschap. "Elke echo had ze zoiets van 'dubbel controleren of het echt een meisje is'," zei hij, eraan toevoegend dat het bedenken van een naam het moeilijkste was, omdat ze het nooit hadden verwacht.

De kleine Audrey Marie werd geboren op St. Patrick's Day, een gunstig teken dat haar komst vergezelde. "Het maakte het nog specialer dat ze een meisje was, want het was alsof het het wachten waard was. Ik heb mijn meisje.” Een traditie die voorbestemd leek te zijn en die, althans voorlopig, werd onderbroken om een ​​prachtig klein meisje te verwelkomen.

Advertisement