76-jarige influencer daagt negatieve percepties over ouder worden uit

Janine image
door Janine

12 April 2023

76-jarige influencer daagt negatieve percepties over ouder worden uit
Advertisement

Het verstrijken van de tijd is iets natuurlijks, het is normaal dat het verstrijken van de jaren op het lichaam en gezicht van individuen verschijnt, maar dit mag geen beperking vormen. Te vaak dwingt de samenleving mensen, vooral vrouwen, om ouder worden te verbergen, het lijkt bijna alsof ze willen blijven vechten tegen wat een natuurlijk proces is. Er is een tendens om individuen aan te moedigen om er altijd jeugdig uit te zien.

De vrouwelijke hoofdrolspeler van het verhaal heeft besloten om te vechten tegen negatieve opvattingen over ouder worden, en benadrukt hoe het iets natuurlijks is. Laten we eens kijken.

via My Modern Met

Advertisement
lifeinmy70s/Facebook

lifeinmy70s/Facebook

Candace Leslie Cima is een 76-jarige vrouw die ervoor heeft gekozen om influencer te worden, in feite staat ze op sociale netwerken bekend onder het pseudoniem lifeinmy70s, om haar dagelijkse leven te laten zien, maar vooral om zich te verzetten tegen al die negatieve stereotypen over ouder worden. De samenleving maakt voortdurend reclame voor crèmes en producten om rimpels te verbergen. Deze vrouw daarentegen wil tegen de stroom in gaan en moedigt iedereen, maar vooral het vrouwelijke geslacht, aan om hun natuurlijke schoonheid te omarmen. Daarmee is ze een pleitbezorger geworden voor de zichtbaarheid van oudere vrouwen op sociale media, zodat ze rolmodellen kunnen worden voor toekomstige generaties.

Advertisement
lifeinmy70s/Facebook

lifeinmy70s/Facebook

In een van haar clips beweert Candace dat de hedendaagse wereld inmiddels uitsluitend gericht is op jongeren, waardoor een groot deel van de samenleving, oftewel ouderen, wordt uitgesloten. "Ik herinner me dat ik bij de kassa in een supermarkt stond en naar de titels van die tijdschriften keek. Ze hebben altijd covers over hoe je er op je best uit kunt zien als je 20, 30 en 40 bent, maar ze hadden het nooit over wanneer je 50, 60 en 70 bent.” Op een dag wilde ze in een video, als reactie op een van haar tegenstanders, ook de mogelijkheid ondersteunen om de kleding te dragen die je wilt, zonder te verwijzen naar schoonheids- of leeftijdsnormen: "Er is tegen mij gezegd, je bent 60, je zou die kleding niet moeten dragen. Ik ben eigenlijk 75 en deze jurk staat me geweldig, dus ik blijf hem dragen."

One of the biggest trends for this Spring are bright vivid colors like Cobalt Blue. Easter was cold here in Upstate NY...

Pubblicato da Life in My 70s su Lunedì 18 aprile 2022

lifeinmy70s/Facebook

Candace stelt dat ze zich als oudere vrouw gedwongen voelt om aan toekomstige generaties uit te leggen dat het verstrijken van de tijd een geschenk is en dat je de verandering in je lichaam niet alleen moet accepteren, maar ook moet omarmen.

"De enige manier waarop dit beeld zal veranderen, is als we als oudere volwassenen ouder worden waarderen. We helpen het voelen als het hoogtepunt van jaren van ontdekken en leren. De tijd stelt ons in staat om de beste versie van onszelf te worden."

Wat vind jij?

Advertisement