"Je bent te dik, lelijk en arm": 9-jarig meisje wordt niet uitgenodigd door haar leeftijdsgenoten - Curioctopus.nl
x
"Je bent te dik, lelijk en arm": 9-jarig…
De kwaliteit van onze slaap hangt af van de maan: de bevestiging komt van wetenschappers Bedrijf zoekt menselijke gezichten om op robots af te drukken: het betaalt €250.000 voor de meest

"Je bent te dik, lelijk en arm": 9-jarig meisje wordt niet uitgenodigd door haar leeftijdsgenoten

04 December 2021 • Door Janine
1.509
Advertisement

Wanneer we episodes van gemeenheid, uitsluitingen en beledigingen tegen kinderen zien, zoals degene waar we je nu over vertellen, bedenk je dat het helaas nooit te vroeg is om met soortgelijke problemen om te gaan. Op slechts 9-jarige leeftijd werd de hoofdpersoon van het verhaal namelijk gedwongen om een ​​schandelijke afwijzing te ondergaan door haar leeftijdsgenoten, gemotiveerd - om het zo te zeggen - door haar fysieke verschijning.

Haar moeder vertelde over wat er was gebeurd, radeloos maar tegelijkertijd gemotiveerd om zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren over pesten en episoden die de groei van een kind diep kunnen markeren. Hoewel we tegenwoordig proberen deze verschijnselen krachtiger tegen te gaan, lijkt het erop dat bepaald gedrag blijft bestaan. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

"Ze is te dik, te lelijk, te arm, rommelig, wild, dom en luidruchtig." Een groep leeftijdsgenoten sloot een 9-jarig meisje uit van een situatie waarin ze allemaal samen zouden zijn. Onmogelijk dat zulke kleine wezens zulke niveaus van gemeenheid kunnen bereiken? Absoluut niet, want dat is precies wat er gebeurde.

Het plagen, de grappen over het fysieke uiterlijk, waren voor het meisje helaas aan de orde van de dag, tot het punt dat ze werd uitgesloten en afgewezen. "Ze is negen jaar oud, maar ze heeft al geleerd hoe het voelt om de negativiteit van de wereld onder ogen te zien - zei haar moeder Nicole verdrietig op de blog Love What Matters - deze dingen breken je hart, en wij, als ouders, moeten proberen de haat te elimineren, door vertrouwen en veerkracht in de harten van onze kinderen te cultiveren.”

De vrouw gebruikte daarom geen halve maatregelen. Discriminatie zoals die van haar dochter mag nooit door iemand worden ervaren, en daarom is het essentieel om zonder angst te spreken en te handelen, zodat iedereen beseft wat er gebeurt en hoe belangrijk het is om de kleintjes op te voeden en afstand te nemen van dergelijk gedrag. De strijd tegen pesten bestaat immers ook uit droevige en ongemakkelijke realiteiten, zoals de uitgesproken woorden van ongevoelige en onjuiste mensen.

Advertisement

We hopen dat Nicole's dochter deze negatieve ervaringen ook kan koesteren om ondanks alles en iedereen te reageren, zich sterker te maken en in zichzelf te geloven. Zeker, haar moeder zal haar hierbij helpen, maar de inzet om dit niet te laten gebeuren kan en moet constant zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt