Deze man tovert oude banden om tot zeer comfortabele manden om zwerfdieren te beschermen - Curioctopus.nl
x
Deze man tovert oude banden om tot zeer…
18 verontrustende en surrealistische scènes die ons plaatsen laten zien die zweven tussen realiteit en fantasie Ze is 93 jaar en heeft ervoor gekozen om de rest van haar leven aan boord van een luxe cruiseschip door te brengen

Deze man tovert oude banden om tot zeer comfortabele manden om zwerfdieren te beschermen

08 December 2021 • Door Janine
1.133
Advertisement

Briljante uitvindingen, ook al zijn ze eenvoudig, zijn degenen die erin slagen om belangrijke en veelvoorkomende problemen op te lossen. Zwerfdieren in Campina Grande - in Brazilië - vormen een groot probleem. Er zijn veel dieren zonder thuis: volgens schattingen gaat het om 500% meer dan daklozen. Op straat lopen en het vinden van dieren in nood in het land is heel gewoon en - voor dierenliefhebbers - ook pijnlijk. Dit zijn voornamelijk honden, die doelloos door de straten dwalen, zonder een toevluchtsoord om te schuilen.


Een lokale kunstenaar, moe en bedroefd door deze situatie, besloot het probleem niet te negeren en iets concreets te doen. Elk dier heeft recht op een huis of op zijn minst een toevluchtsoord om comfortabel te schuilen en te slapen. Amarildo Silva Filho is een jonge winkelbediende die een voorbeeld is geworden in zijn stad en daarbuiten.

De jongen wilde onderdak bieden aan zwerfdieren en tegelijkertijd helpen bij het bestrijden van afval en milieuvervuiling. Zo zijn de oude gebruikte en achtergelaten banden het startpunt geworden van een nobel en duurzaam project. Deze zijn omgetoverd tot prachtige manden voor zwerfdieren. Het idee kwam bij toeval: Silva liep op straat en merkte dat honden vaak onderdak vonden in de oude achtergelaten banden. Hij bedacht daarom om duizenden banden van stortplaatsen, parkeerplaatsen en wegen te verzamelen en ze een nieuw leven te geven. Eenmaal schoongemaakt, geverfd en gedecoreerd, werden ze gevuld met kussens om het de dieren gemakkelijk te maken. Het eindresultaat kun je alvast bekijken: de manden zijn prachtig en zien er zeer comfortabel uit.

Inmiddels is de man kunstenaar van beroep geworden: zijn idee is een winstgevende onderneming geworden en heeft de waardering van duizenden mensen gekregen. Silva is erin geslaagd om oude gebruikte banden, die vaak op straat liggen, te recyclen en minder bedeelde dieren een schuilplaats te geven. Wat vind je van dit initiatief?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt