Een man verliest zijn baan en verdient de kost door Ikea-meubels te monteren die door anderen zijn gekocht - Curioctopus.nl
x
Een man verliest zijn baan en verdient…
De kracht van genetica: 15 kinderen die een fotokopie van een van de ouders bleken te zijn 16 foto's van mensen die de aanwijzingen zo letterlijk opvolgden dat ze een onderscheiding verdienden

Een man verliest zijn baan en verdient de kost door Ikea-meubels te monteren die door anderen zijn gekocht

23 April 2021 • Door Janine
1.605
Advertisement

We kennen allemaal de sterke punten van Ikea: het biedt meubels en voorwerpen tegen voordelige prijzen en geschikt voor elk type woning en elke situatie. Het enige zwakke punt, waar veel mensen over klagen, is de moeilijkheid bij het monteren van de meubels: er is geen enkele medewerker die hiervoor zorgt, omdat dit deel van het proces aan de klanten is, die moeite hebben om de onderneming zonder fouten te voltooien. Niet iedereen is goed in klussen en daarom besloot Waz Mahmood, nadat hij zijn baan had verloren, zich aan zijn hobby te wijden.

foto: Mirror

Waz is 31 jaar oud en voordat hij in september 2020 zijn baan verloor, was hij directeur van een bouwplaats. Hij dacht niet dat hij van zijn passie een echt winstgevend bedrijf zou kunnen maken, maar hij had alle vaardigheden die nodig waren om erin te slagen. Zo begon hij modulaire meubels te monteren die waren gekocht door mensen die niet vertrouwd waren met het monteren van de stukken. Hij werd aangespoord door zijn vrouw, Nuhi, die een paar jaar eerder betaald werd om Ikea-objecten te monteren.

foto: Mirror

Een paar jaar eerder had Waz zich aangemeld voor de Airtasker-app, waarmee gebruikers de activiteiten die ze willen doen en de service die ze aan andere mensen kunnen bieden, kunnen posten om wat extra’s te verdienen. Om 16.30 uur was hij klaar met werken en van 18.00 uur tot 21.00 uur, een paar dagen per week, wijdde hij zich aan zijn tweede baan. In korte tijd kwamen de eerste bestellingen binnen en deze vermenigvuldigden zich: hij monteerde meer dan 500 stuks en moest zelfs afspraken met zijn vrouw afzeggen om het werk van de klanten te voltooien. Zijn vrouw heeft hem echter altijd al haar steun aangeboden en vaak heeft ze hem geholpen om de klus te klaren.

Advertisement
foto: Mirror

Mahmood heeft onlangs een nieuwe baan gevonden bij een ander bouwbedrijf, maar blijft als hobby Ikea-meubels in elkaar zetten. De voldoening om met één stuk te beginnen en vervolgens het eindproduct te bewonderen dat hij met zijn eigen handen heeft weten te monteren, is enorm voor hem. Waz is een voorbeeld van hoe passies, ook in moeilijke momenten, enorme voldoening kunnen schenken. Je moet gewoon je intuïtie en je vaardigheden gebruiken om de situatie te verbeteren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt