Ze neemt ontslag en wordt binnen drie uur vervangen: "niemand is onmisbaar"

Janine image
door Janine

09 Oktober 2022

Ze neemt ontslag en wordt binnen drie uur vervangen: "niemand is onmisbaar"
Advertisement

Naast dat het een centraal thema is in veel discussies, is je baan een van die praktijken die een groot deel van je leven in beslag nemen, maar vooral onmisbaar is om te leven. Iedereen hoopt de baan van zijn dromen te vinden, want op deze manier wordt werken veel gemakkelijker en minder vermoeiend. Door ons echter te veel aan het werk te wijden, lopen we het risico ons eigen welzijn en dat van de mensen om ons heen uit het oog te verliezen. Bovenal zou je veel, misschien wel te veel tijd aan het bedrijf kunnen besteden, zonder er iets voor terug te krijgen.

Deze vrouw wilde haar ervaring vertellen en iedereen uitnodigen om meer aan zichzelf en zijn welzijn te denken dan aan het werk.

via Wellnessbynorah/TikTok

Advertisement
Wellnessbynorah/TikTok

Wellnessbynorah/TikTok

De vrouw in kwestie heet Norah Allison, ze is pilates instructrice in Canada, en via een video op Tik Tok wilde ze vertellen wat er haar was overkomen, maar bovenal nodigde ze iedereen uit om meer aandacht te besteden aan zichzelf en zijn wensen.

De clip begint met een meisje dat vraagt: "Waar was je niet op voorbereid in de zakenwereld?". Na deze vraag grijpt Norah in de video in en legt uit wat haar is overkomen. De vrouw heeft zich altijd volledig aan haar werk gewijd, ze vond het niet erg om overuren te maken of in het weekend te werken, maar ze nodigt anderen uit om niet dezelfde fout te maken. "Ik heb jaren bij een bedrijf gezeten en ik was altijd een van de eersten die binnenkwamen en de laatsten die vertrokken, en ik werkte in het weekend. Maar toen ik besloot te vertrekken, vervingen ze me in minder dan drie uur tijd”.

Tot slot besluit Norah de video met het argument dat niemand onmisbaar is, en daarom moet je voldoende werken en begrijpen wanneer je moet stoppen.

Advertisement
Wellnessbynorah/TikTok

Wellnessbynorah/TikTok

Werk is een centraal thema in de hedendaagse samenleving. Om deze reden hebben veel gebruikers hun zegje willen doen. De meesten lijken het eens te zijn met de vrouw die beweert dat "je nooit voor het bedrijf werkt, maar voor jezelf", terwijl anderen beweren dat "geen enkele baan ons welzijn waard is”. Eigenlijk zou je gewoon voldoende moeten werken, in de eerste plaats om jezelf en je dierbaren te beschermen: "het enige dat er uiteindelijk toe doet, zijn je relaties met familie en vrienden".

En dat is echt zo. Wat vind je van de woorden van de vrouw?

Advertisement