Deze 85-jarige vrouw is de oudste bodybuilder ter wereld: "het is nooit te laat"

Janine image
door Janine

05 December 2021

Deze 85-jarige vrouw is de oudste bodybuilder ter wereld: "het is nooit te laat"
Advertisement

Hoe vaak stellen we onszelf doelen en geven we ze vervolgens op? We doen het bij gebrek aan tijd en vooral bij gebrek aan wilskracht. Waar zouden we vandaag staan ​​als we jaren geleden hard voor dat doel hadden geknokt? Deze veel voorkomende vragen kunnen betrekking hebben op verschillende dingen, persoonlijk en werkgerelateerd. Het verhaal dat we je vandaag gaan vertellen, leert ons dat het nooit te laat is om te beginnen of het opnieuw te proberen. Ernestine Shepherd, een 85-jarige vrouw, leert ons dat er geen juiste leeftijd is om veranderingen door te voeren.

via independent

Ernestine Shepherd/Facebook

Ernestine Shepherd/Facebook

Ernestine begon te vechten voor haar droom nadat ze de 50 gepasseerd was: wie zegt dat onze leeftijd een obstakel is voor verandering? Ernestine is nu een van de oudste bodybuilders ter wereld. De vrouw, geboren in Baltimore in 1936, is in feite 85 jaar oud. Haar leeftijd valt echter niet samen met haar gemoedstoestand: de vrouw is een professionele bodybuilder en blijft zelfs nu nog deelnemen aan wedstrijden om de concurrentie te verslaan.

Advertisement
Ernestine Shepherd/Facebook

Ernestine Shepherd/Facebook

Maar haar lichaam is niet altijd geweest wat we vandaag zien: gebeeldhouwd, getraind, gezond. In haar jeugd wijdde Ernestine zich nooit consequent aan sport. In werkelijkheid hield ze niet van fysieke activiteit. Pas nadat ze 56 was geworden, besloot de vrouw haar leven te veranderen: samen met haar zus besloot ze weer in vorm te komen. De twee volgden een cursus aerobics en raakten gaandeweg steeds gepassioneerder, totdat ze deelnamen aan sportwedstrijden voor professionals. In 2010 kwam de eerste grote prestatie: Ernestine kwam het Guinness World Records Book binnen als oudste vrouwelijke bodybuilder ter wereld. Haar leven van vandaag is radicaal anders dan decennia geleden: ze staat vroeg op, doet aan meditatie en jogt. Dan gaat ze trainen in de sportschool en denkt aan haar voeding.

Ernestine Shepherd/Facebook

Ernestine Shepherd/Facebook

Ernestine is nu een bron van motivatie voor veel mensen: het is nooit te laat om weer in vorm te komen en je doelen te bereiken. We leven tenslotte maar één keer en het moet ten volle worden geleefd.

Advertisement