5 slechte gewoonten die de oorzaak zijn van enkele terugkerende kwalen - Curioctopus.nl
x
5 slechte gewoonten die de oorzaak zijn…
20 jaar lang heeft deze olifant geen soortgenoot gezien: Tijdens een wandeling bevindt een vrouw zich voor deze reuzenmot: hij was zo lang als haar hand

5 slechte gewoonten die de oorzaak zijn van enkele terugkerende kwalen

28 Februari 2021 • Door Janine
977
Advertisement

We hebben allemaal gewoontes waar we moeite mee hebben om op te geven: te laat naar bed gaan en niet genoeg slapen, te veel koffie drinken, te veel tijd zittend doorbrengen en weinig bewegen, maaltijden overslaan of afwezig eten terwijl je andere activiteiten doet. Onder deze zijn er ongezonde gewoonten en we realiseren ons vaak niet wat de gevolgen zijn voor onze gezondheid en onze productiviteit. Laten we samen kijken wat de meest voorkomende slechte gewoonten zijn.

1. Eten, of niet eten, door stress

Veel mensen eten zonder dat ze echt trek hebben, alleen omdat ze zich op dat moment ongelukkig, gestrest, angstig of teleurgesteld voelen. Voedsel wordt gezien als een uitlaatklep, omdat het ons, zij het tijdelijk, voldoening schenkt. Dit leidt op de lange termijn tot het binnenkrijgen van meer calorieën dan nodig is, met gevolgen voor onze gezondheid. Andere mensen kunnen om dezelfde redenen echter niet eten. Voedsel moet een bron van energie en een voedingsstof zijn, je moet zeker genieten en waarderen wat je eet en je moet voorzichtig zijn om het op de juiste manier en op het juiste moment te doen.

2. Uitstellen

Veel mensen presteren beter als ze onder stress staan, dus doen ze het liefst dingen vlak voor de deadline. Er zijn echter evenveel mensen die hun werkzaamheden en hun opdrachten uitstellen met allesbehalve positieve resultaten. Dit gebeurt door stress, angst om fouten te maken of onzekerheid: door dingen op je gemak te doen, kun je helderder nadenken en heb je meer tijd om het uitgevoerde werk te controleren.

Advertisement

3. Teveel tijd achter een scherm doorbrengen

We brengen veel tijd door voor een scherm, voor werk of studie. In onze vrije tijd blijven we echter vaak aan het scherm geplakt - of het nu die van de mobiele telefoon, computer of tv is - met ook gevolgen voor de gezondheid van onze ogen. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is, moeten we leren onze vrije tijd te gebruiken om hobby's te cultiveren die technologische hulpmiddelen uitsluiten: wandelen, sporten, een boek lezen, schrijven.

4. Je omringen met negatieve mensen

De mensen met wie je omgaat en om je heen zijn hebben de enorme kracht om - meer of minder sterk - je persoonlijkheid, de perceptie van dingen en - vaak - zelfs je humeur te beïnvloeden. Daarom is het geen goed idee om jezelf te omringen met negatieve mensen of mensen die je niet waarderen: je kunt het risico lopen afgeleid te worden van de doelen die je jezelf hebt gesteld om te bereiken. Breng in plaats daarvan je tijd door met mensen die je waarderen, die je mentaal stimuleren, die je motiveren en die in je geloven.

5. Slecht of weinig slapen

Elke persoon - afhankelijk van leeftijd, gewoonten en behoeften - heeft zijn eigen ideale ritme: er zijn mensen die 6 uur slapen en erin slagen om uitgerust op te staan ​​en productief te zijn en mensen die aan de andere kant meer uren slaap nodig hebben om de juiste energie gedurende de dag te hebben. Zorg er dus voor dat je de juiste tijd neemt om te rusten, voor een lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt