Opgeblazen buik? Hier zijn een aantal voedingstips die goed werken en klachten verminderen

door Skip

31 Augustus 2023

Opgeblazen buik? Hier zijn een aantal voedingstips die goed werken en klachten verminderen
Advertisement

In sommige periodes kan het je gebeuren dat je buik nogal is opgezet. In dit soort gevallen zijn er naast sporten en gericht oefeningen doen voor een platte buik ook een aantal strategieën gewoontes en remedies die gunstig zijn voor het herstelproces. Laten we eens kijken wat je kan doen.

via Nourished

Advertisement

Effectieve voedingsplannen waarmee zwelling in de buik is te verminderen

Effectieve voedingsplannen waarmee zwelling in de buik is te verminderen

Pexels

Dat je buik is opgezet kan een bron zijn van ongemak en kan door meerdere dingen komen. Om van die lelijke dikke buik af te komen zijn er echter wel enkele effectieve methodes en dit artikel gaan we er een paar bekijken. Het zijn gerichte adviezen voor hoe je een platte buik krijgt met behulp van makkelijk vast te houden gezonde gewoontes die heel goed voor je zullen zijn.
Als je door constante training al een plat buikje hebt maar het opgeblazen gevoel wel aanhoudt, kan dat aan je voeding liggen. Het kan dus helpen om veranderingen aan te brengen in je eetpatroon. Hier zijn een aantal suggesties waar je wat aan hebt die je kan proberen.

Advertisement

1. Probiotica

1. Probiotica

Pixabay

Soms komt een opgezette buik door een verandering in de bacteriesamenstelling in de darmflora. In dit geval werken probiotica goed, dit zijn micro-organismes die de boel daar weer in evenwicht kunnen brengen en je afweersysteem kunnen versterken. Een goede bron van probiotica is yoghurt. Je kan een portie per dag eten, wellicht bij het ontbijt om er maximaal van te profiteren.

2. Venkel

2. Venkel

Pixabay

Venkel staat erom bekend zwellingen te kunnen laten verminderen vanwege dingen die erin zitten. Daarom zijn er vele kruidendrankjes gemaakt die deze plant als basis hebben. Kruidendrankjes of kruidenthee op basis van venkel doen wonderen voor het zware gevoel in de buik. Na de maaltijd drinken ervan geeft gelijk verlichting en helpt het de maag van overtollig zuurstof af te komen.

Om dit proces in de hand te werken kan je beter langzaam kauwen en rustig eten. Daardoor krijg je sneller het gevoel genoeg gegeten te hebben en ga je dus minder eten en help je het spijsverteringsproces.

3. Water en citroen

3. Water en citroen

Pexels

Misschien heb je wel gehoord over de gewoonte water met citroen te drinken. Dit helpt het lichaam te zuiveren en de darmpassage te bevorderen en bevordert ook de spijsvertering. Je moet het lauw drinken voordat je gaat ontbijten. Door het elke dag te drinken haal je gifstoffen uit je lijf en zie je je opgezette buik minder dik worden, maar daar moet je dan wel slechte gewoontes voor laten!

4. Plantaardige melk

4. Plantaardige melk

Pixabay

Als de oorzaak van een opgezette buik te maken heeft met het eten van producten die lactose bevatten kan het mogelijk helpen om over te stappen op plantaardige melk. Dit bevat geen dierlijke vetten geen gluten maar bevat wel veel vitamines uit groep B, mineraalzouten en vezels die goed zijn voor de darmen. Enkele voorbeelden zijn rijstmelk sojamelk en amandelmelk. Smaakt hartstikke lekker en werkt goed als je je buik plat wilt houden.

Advertisement

Wat je zou moeten doen om geen opgeblazen buik te krijgen

Wat je zou moeten doen om geen opgeblazen buik te krijgen

Pexels

Tot slot wordt het aangeraden geen koolzuurhoudende dranken te drinken. Deze bevatten doorgaans ook veel suiker. Beter kies je dus voor plat en vers water, zo krijg je voldoende vocht binnen zonder dat je buik steeds opgezet raakt. Daarnaast zou je ook moeten stoppen met kauwgom kauwen, want dit kan in sommige gevallen het probleem erger maken. Wanneer je kauwt slik je ook lucht in namelijk en kan dit gaandeweg de klachten veroorzaken of verergeren.

Kende jij deze handige remedies voor een opgeblazen buik al? Wat doe jij in jouw pogingen om het te laten verdwijnen?

Advertisement