Bezorger weigert bestelling af te geven, dit heftige besluit kwam niet zomaar uit het niets

door Skip

01 September 2023

Bezorger weigert bestelling af te geven, dit heftige besluit kwam niet zomaar uit het niets
Advertisement

Sinds e-commerce en bezorgdiensten bestaan is het thuis laten bezorgen van eten, kleding, spullen en allerlei producten heel normaal geworden om te doen. Zeker tijdens de pandemie heeft deze manier van aankopen een nog grotere vlucht genomen. Het is een procedure die nu bij het dagelijks leven is gaan horen. 't Is zo makkelijk en snel dat je vaak vergeet dat er mensenwerk achter zit en niet dat van machines. En wat nu als de bezorger weigert een bestelling af te leveren?

Een bezorger heeft vrijwillig een aankoop niet willen bezorgen en wel om hele exacte reden. Het was niet zozeer het voorval maar meer de motivatie van de bezorger dat het nieuws haalde.

Advertisement
pixabay

pixabay

Het alleen al zeggen klinkt al gek omdat je ervan uitgaat dat alles gewoon loopt zoals het hoort. Je gebruikt gewoon een app op de smartphone of je gaat naar een site op je computer en met enkele kliks is het geregeld. En toch is het een mens die "het pakketje" bezorgt iemand die meerdere uren per dag zwoegt op een fiets of scooter vaak tegen een hongerloontje. Maar hier denk je allemaal niet aan. Nee hoor, hooguit volg je het pakketje met de Track&Trace en wacht je totdat de bel gaat. In de meeste gevallen is er niet eens contact met de bezorger, omdat alles gewoon in de lift wordt gezet.

Advertisement
pixabay - NOT THE ACTUAL PHOTO

pixabay - NOT THE ACTUAL PHOTO

Maar soms zou je gewoon moeten bedenken dat er iemand werkt met weer en wind, in hitte en kou om op de locatie datgene af te leveren waar om is gevraagd. In de Verenigde Staten van Amerika deed een "bofkont" van een klant hierover zijn beklag. Het komt erop neer dat de bezorger de bestelling niet wilde afgeven omdat hij geen fooi kreeg. In het totaalbedrag van 92 dollar (ongeveer 90 euro) ontbrak het percentage voor de bezorger. De jonge koerier deelde zijn verhaal op internet en ging ermee al heel snel viraal.

De gebeurtenis zorgde voor grote verdeeldheid. Veel mensen kozen de kant van de bezorger. In hun ogen ligt het voor de hand dat je een klein bedrag toevoegt bovenop het te betalen bedrag. Anderen vonden het maar een willekeurige onbezonnen en ongepaste actie. Zij vonden dat fooi geven zeker een goede gewoonte is, maar hangt dit wel af van de leveringssnelheid en de kwaliteit waarmee de bestelling geleverd wordt. Dus de fooi moet aan het eind worden gegeven en niet vooraf. Wat denk jij? Aan wiens kant sta jij?

Advertisement