x
Heb je last van maagreflux? Ontdek welke…
Ze ontdekt dat haar schoonmoeder haar spullen doorzoekt: om haar te ontmaskeren verspreidt ze briefjes in huis Op 104-jarige leeftijd behaalde hij het doctoraat en loste hij een raadsel op dat 200 jaar lang niet te ontcijferen was

Heb je last van maagreflux? Ontdek welke voedingsmiddelen je moet vermijden en de remedies om het te voorkomen en te bestrijden

25 Januari 2022 • Door Janine
2.027
Advertisement

Gastro-oesofageale reflux komt vaak voor en is hinderlijk, vanwege de gebrekkige sluiting van de klep die de maag en de slokdarm scheidt. Het kan zich manifesteren met brandend maagzuur, moeite met slikken, oprispingen of hikken, vooral na de maaltijd.

De oorzaken van het ontstaan ​​ervan zijn meestal gerelateerd aan een verkeerde levensstijl en een verkeerd dieet, maar ook aan een situatie van hoge stress of de inname van bepaalde medicijnen. Hiatale hernia, zwangerschap, familiegeschiedenis, het roken van sigaretten en obesitas kunnen allemaal bijdragen aan het probleem.

Reflux kan daarom op elk moment van ons leven optreden en door heel verschillende oorzaken, maar er zijn nuttige remedies om toe te passen en voedingsmiddelen om te vermijden om de aandoening te verminderen.

Als je ook last hebt gehad van reflux en maagzuur, volgen hier enkele handige tips om de aandoening tegen te gaan.

via: Healthline

foto: Pixabay

De juiste voeding is essentieel om gastro-oesofageale reflux te voorkomen of tegen te gaan.

Door gezond te eten en bepaalde voedingsmiddelen uit je maaltijden te schrappen, kunnen we de onaangename symptomen bestrijden.

De problemen in verband met voeding zijn niet voor alle personen hetzelfde: voor sommigen kunnen bepaalde voedingsmiddelen het probleem juist accentueren en voor anderen geen overlast veroorzaken. Een idee zou kunnen zijn om elke dag op een vel papier de voedingsmiddelen en ingrediënten te schrijven die de symptomen van reflux veroorzaken en ze uit het dieet te verwijderen.

Voedsel en dranken die in het algemeen moeten worden vermeden en die vaak worden geassocieerd met reflux, zijn de meest irriterende, zoals sinaasappelsap, alcohol en koolzuurhoudende dranken, thee en koffie, citrusvruchten en bijzonder gekruid of hartig voedsel. Ook niet aanbevolen zijn gefrituurd en vet voedsel, tomaat, knoflook en ui, chocolade en gekruid voedsel, oude kazen, vleeswaren en munt.

Aloë vera-gel, die het maagslijmvlies kan beschermen, en de venkelzaden in een afkooksel, die een ontstekingsremmende en ontspannende werking hebben op de maagspieren, lijken daarentegen grote voordelen te bieden. Een andere bondgenoot tegen reflux is carbonaat: los een theelepel op in een glas water om tijdelijk de meest vervelende symptomen te verlichten. Een goede gewoonte is ook om aan elk gerecht een snufje kurkuma toe te voegen, dit om een ​​goede spijsvertering te bevorderen. Over het algemeen is het altijd beter om te kiezen voor lichte en gezonde voeding.

foto: Pixabay

Naast een gezond voedingspatroon zijn er enkele praktische remedies die we je aanraden in de praktijk te brengen om het probleem te verlichten: langzaam kauwen bij elke hap en het vermijden om direct na de hoofdmaaltijd te gaan slapen helpt de symptomen van maagreflux te verminderen. Tijdens de nachtrust zorgt het omhoog houden van het hoofd met behulp van kussens voor een aanzienlijke vermindering van maagzuur.

Bovendien is het niet nodig om lichamelijke activiteit op te geven, wat belangrijk is om regelmatig te beoefenen om stress te verminderen, maar met enkele voorzorgsmaatregelen: vermijd training op een volle maag en wacht ten minste twee uur na de maaltijd, geef de voorkeur aan minder "sterke" activiteiten zoals zoals pilates, yoga, snelwandelen en zwemmen.

Wat vind jij van deze tips? Probeer ze toe te passen en de verbeteringen zullen onmiddellijk zijn.

Zoals altijd herinneren wij je eraan dat ons advies niet als beslissend of als vervanging van enig medisch voorschrift mag worden beschouwd. Het is daarom altijd raadzaam om voor de juiste therapie eerst contact op te nemen met een specialist.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt