x
6 voordelen die ons lichaam kan krijgen…
Een familie heeft ontdekt dat een gigantische beer zich recht onder hun huis heeft verplaatst Dit hyperrealistische beeld geeft perfect de eenzaamheid weer waarin veel ouderen leven

6 voordelen die ons lichaam kan krijgen als we elke dag de juiste hoeveelheid water drinken

15 December 2019 • Door Janine
6.637
Advertisement

Zoals iedereen weet, is water een van de essentiële elementen van onze planeet. Zonder dit zou niets van wat ons omringt bestaan. Water is namelijk aanwezig in alle levende organismen en in het bijzonder in cellen. Het menselijk lichaam zelf bestaat voor het grootste deel (ongeveer 65%) uit water. Daarom is dit element zo belangrijk.

Het is vanzelfsprekend dat het dagelijks nemen van de juiste hoeveelheid van deze kostbare vloeistof - ongeveer 2 liter - letterlijk van vitaal belang is. Hieronder noemen we 6 voordelen die voortvloeien uit deze gezonde gewoonte.

via: Healthline

foto: Pxhere

1. Het verbetert de lichaamsbeweging

Volgens sommige studies kan zelfs het verlies van slechts 2% van water grote ongemakken veroorzaken: hoofdpijn, duizeligheid, zelfs hallucinaties. Een atleet verliest gemiddeld tot 6-10% water. Het nemen van de juiste hoeveelheid water voor en na het uitvoeren van fysieke oefeningen helpt de prestaties te verbeteren en oxidatieve stress te verminderen, en helpt ook bij de thermoregulatie.

2. Het verbetert de hersenfunctie

Verschillende studies hebben bevestigd dat een lichte uitdroging (1-3%) de hersenfuncties in gevaar kan brengen, wat leidt tot gebrek aan concentratie, humeurigheid en vergeetachtigheid.

3. Het vermindert hoofdpijn

Zoals gezegd kan zelfs lichte uitdroging veel ongemakken veroorzaken. Volgens sommige onderzoeken kan het drinken van water hoofdpijn verlichten en de duur en intensiteit ervan verminderen.

foto: Needpix

4. Het verlicht de constipatie

Constipatie is een aandoening die wordt gekenmerkt door een trage doorvoer van de ontlasting. Verschillende studies hebben aangetoond dat goede hydratatie de darmmobiliteit verbetert en het probleem van constipatie gemakkelijker kan oplossen.

5. Het voorkomt de vorming van nierstenen

Nierstenen zijn minerale kristalformaties. Drinkwater maakt vaker urineren mogelijk waardoor de vorming van nierstenen wordt beperkt.

6. Het helpt gewicht te verminderen

Zoals gezegd, verbetert water de spijsvertering en darmmobiliteit. Sommige studies hebben aangetoond dat het drinken van minstens 2 liter water per dag het metabolisme verbetert, waardoor het energieverbruik wordt verhoogd (tot 96 calorieën per dag). Bovendien verhoogt waterinname het gevoel van verzadiging.

Zoals altijd herinneren we je eraan dat dit artikel louter ter informatie is geschreven en dat het bij elk probleem of twijfel over de gezondheid altijd beter is om de mening van een specialist te raadplegen.

Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt