Kadootjes, gapen en kleine plagerijen: 9 manieren waarop onze honden ons iets proberen te vertellen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Kadootjes, gapen en kleine plagerijen:…
Online winkelen is een verslaving die onze geestelijke gezondheid kan bedreigen: dat zeggen psychologen Nike heeft een sneaker voor artsen en verpleegkundigen gemaakt: de opbrengst gaat naar een kinderziekenhuis

Kadootjes, gapen en kleine plagerijen: 9 manieren waarop onze honden ons iets proberen te vertellen

Door Janine
3.597
Advertisement

Soms laat het gedrag van onze honden ons echt met stomheid geslagen: het lijkt bijna dat ze weten wat ze doen en dat het hun bedoeling is ons iets te vertellen.

In werkelijkheid is dat ook zo, en verschillende onderzoeken over dit onderwerp bewijzen het. Onze viervoetige vrienden gebruiken enkele gebaren om hun genegenheid uit te drukken, ons op te vrolijken of gewoon om te communiceren. Hieronder vermelden we 9 gebaren - en bijbehorende motivaties - die onze honden uitvoeren om contact met ons te hebben.

foto: Dodlive

1. Ze geven ons kadootjes

Soms brengen onze honden ons iets wat lijkt op een kadootje. Geloof het of niet, dat is het ook: honden voelen soms de behoefte om ons kleine geschenken te geven om ons duidelijk te maken hoeveel ze van ons houden.

2. Ze liggen op hun rug

Een hond ligt op zijn rug als hij ons wil vertellen dat hij onze autoriteit erkent en dat het hem spijt wat hij heeft gedaan. In deze gevallen is het advies om de hond niet te straffen, om te voorkomen dat hij zich gefrustreerd voelt.

3. Hij laat zijn kop op ons rusten

Een hond die met zijn kop tegen ons aanleunt, vertelt ons dat hij van ons houdt en blindelings op onze liefde vertrouwt.

4. Ze volgen ons naar de slaapkamer

Waarom loopt de hond je achterna wanneer je naar bed gaat? Simpel, ze doen het omdat ze in nauw contact met hun eigen roedel willen leven (in dit geval met hun menselijke familie): hierdoor voelen ze zich beschermd.

5. Gapen

Een hond gaapt als hij moe is. Soms is gapen een teken van vrede, een gebaar waarmee onze hond duidelijk wil maken dat hij niet meer boos is op ons.

6. Ze rollen zichzelf op

Een hond die zich oprolt, probeert onopgemerkt te blijven. Dit is een houding die vooral onzekere of mishandelde honden hebben. Geef hem al je liefde en hij zal zich snel veilig voelen!

Advertisement

7. Ze gaan aan onze voeten liggen

Waarom liggen honden aan onze voeten? Er zijn twee verklaringen voor: 1) ze willen erop wijzen dat we een integraal onderdeel van hun roedel zijn; 2) ze hebben bescherming nodig.

8. Ze maken kussens of andere voorwerpen kapot

Waarom maakt een hond de kussens kapot als we niet thuis zijn? Het antwoord is simpel: omdat zijn baasje zo lang weg is, wordt hij gedwongen zich af te reageren op de kussens.

9. Ze staren ons aan

Honden willen in het middelpunt van de belangstelling staan. Een manier om aandacht te krijgen is om naar zijn baasjes te staren. Een andere reden waarom een hond naar ons staart, is omdat hij onze goedkeuring wil.

foto: Pinterest
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt