Ranger, de Duitse herder met dwerggroei die voor altijd een puppy zal blijven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ranger, de Duitse herder met dwerggroei…
Deze kat heeft een staart die zo dik en zacht is dat ze hem van een eekhoorn lijkt te hebben gestolen Twee volledig witte giraffen lopen tussen de bomen in Kenia: het is een zeer zeldzame gebeurtenis

Ranger, de Duitse herder met dwerggroei die voor altijd een puppy zal blijven

Door Janine
2.768
Advertisement

Ranger is een 2 jaar oude Duitse herder die voor altijd een pup blijft. Dit komt door een zeldzame aandoening, namelijk hypofyse dwerggroei. Dit werd vastgesteld na een infectie veroorzaakt door een parasiet genaamd Giardia. De eigenaar Shelby Mayo legde de kenmerken van deze fysieke toestand uit als gevolg van dwerggroei die de tedere Ranger beïnvloedt, nu een echte ster van het web die van zijn fysieke toestand een verdienste heeft gemaakt!

Shelby legt uit: "Toen we Ranger van de fokker namen, was hij kleiner dan al zijn andere nestgenoten, maar we dachten dat het was omdat hij een parasiet had, genaamd Coccidia. In de weken daarna, na het ontwormen, namen we hem mee naar huis en was hij vrij van parasieten, maar later werd hij uiteindelijk getroffen door een parasiet genaamd Giardia. Uiteindelijk hebben we de infectie onder controle kunnen houden, en een paar maanden later zijn we erin geslaagd om hem van de Giardia te bevrijden."

Nadat hij hersteld was van zijn ziekte, merkten zijn eigenaren dat er met Ranger iets mis was, omdat hij niet groeide in het tempo zoals zou moeten. Een bezoek aan de dierenarts was voldoende om de bijzondere toestand van Ranger te ontdekken: hypofyse dwerggroei. Hierdoor had Ranger vaak gezondheidsproblemen zoals frequent verlies van de vacht en een schilferige huid; allemaal veroorzaakt door een aandoening in het endocriene systeem genaamd hypothyreoïdie die voorkomt dat de schildklier voldoende hormonen produceert.

Advertisement

Maar er is niets om te wanhopen: ondanks de ongewone diagnose blijft Ranger niet alleen in leeftijd groeien en niet in omvang, maar met de tijd en de hulp van sociale media is het een echte ster van het web geworden, door de harten van miljoenen gebruikers te veroveren wiens harten smolten bij het zien van de tedere foto's van Ranger, de Duitse herder die voor altijd ... een pup zal blijven!

Is het geen schattig hondje?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt