Deze haarloze hond lijkt op een sfinx en behoort tot een oud hondenras uit Peru - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze haarloze hond lijkt op een sfinx…
In 1666 stelde de quarantaine tijdens de pestepidemie Newton in staat om de wet van de zwaartekracht en de aard van het licht te ontdekken Een man draagt een enorm cirkelvormig bord om een meter afstand te houden en besmetting van het coronavirus te voorkomen

Deze haarloze hond lijkt op een sfinx en behoort tot een oud hondenras uit Peru

Door Janine
2.140
Advertisement

Niet iedereen houdt van haarloze honden of katten - als we denken aan de ideale pup, stellen we ons een paar maanden ouden bol wol voor, lief en mooi na de eerste blik. Wanneer we echter een Sphynx kat bekijken, voelen we niet hetzelfde type empathie, tenzij we onszelf natuurlijk als fans van dit ras beschouwen. Hetzelfde geldt ook voor honden, omdat niet iedereen bijvoorbeeld van Peruaanse haarloze honden houdt. Wendy Scarborough heeft echter een duidelijke passie voor de Viringo, ze kocht er zelfs een voor het bescheiden bedrag van $2.500!

Net als de Sphynx kat, die erg doet denken aan een standbeeld uit het oude Egypte, lijkt de haarloze hond uit Peru ook erg op een oud standbeeld. Ondanks haar majestueuze en belangrijke uiterlijk gaf Wendy Scarborough, het baasje van Fable, toe dat haar hond verre van serieus is. Hoewel ze eruit ziet als een sphynx, is ze een hond vol vitaliteit en ook erg expressief als je eenmaal gewend bent aan haar gezelschap.

Wanneer ze met Fable gaat wandelen, ontvangt Wendy talloze opmerkingen over het uiterlijk van haar hond, die velen opmerken omdat ze denken dat het een levend standbeeld is. In tegenstelling tot de Sphynx kat, die door de mens werd gecreëerd in de jaren '60 in Canada, behoort Fable tot een zeer oud hondenras. Wendy zegt dat ze tijdens een wandeling minstens 5 keer wordt aangesproken door nieuwsgierige mensen die willen weten wat voor soort hond ze is en wat haar afkomst is.

Advertisement

Het gedrag van deze honden is over het algemeen iets anders dan normaal: ze zijn een beetje verlegen en blijven op de achtergrond; als ze vreemden of andere wandelende honden ontmoeten, hebben ze de neiging om hen onophoudelijk aan te staren, wat hun plechtige en statige uiterlijk nog meer accentueert.

Kortom, het is zeker geen hondenras dat voor iedereen geschikt is... maar het is zeker een zeer fascinerende hond!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt