Deze jongen verandert afval in fascinerende dieren om het bewustzijn over vervuiling te vergroten - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze jongen verandert afval in fascinerende…
Een bedrijf heeft een robot uitgevonden die de behoeften van honden voor ons detecteert en opruimt Een vrouw creëerde de LGBTQ-vlag met 10.000 kerstlampjes om haar homofobe buurman een bericht te sturen

Deze jongen verandert afval in fascinerende dieren om het bewustzijn over vervuiling te vergroten

Door Janine
1.164
Advertisement

Schroot, afval en oude niet meer gebruikte voorwerpen hergebruiken om kunstwerken te maken? Het is mogelijk, en dit is zeker de gedachte van de Portugese beeldhouwer Artur Bordalo, aangezien het probleem van vervuiling overal een steeds actuelere realiteit is geworden, waar we dagelijks mee te maken hebben.

Helaas veroorzaakt de mens met zijn activiteiten voortdurend schade aan de omgeving waarin hij zich bevindt, en dit is een feit. Daarom heeft Bordalo besloten zijn werk te richten op de noodzaak om nieuw leven te geven aan afval, klaar om weggegooid te worden en de ecosystemen te vervuilen.

Hout, ijzer, plastic, oude structuren: de werken van Artur laten de waarnemers echt versteld staan van hun realisme, evenals van het feit dat ze allemaal volledig zijn gemaakt van... afval! En het is geen toeval dat Bordalo gigantische dieren tot leven brengt: precies diegenen die onder het afval van de mens te lijden hebben. Ontdek samen met ons deze werkelijk unieke werken.

1. Een vos

2. Een pup

Advertisement

3. Een varken

4. Een bij

5. Een sprinkhaan

Advertisement

6. Een egel

7. Twee orang-oetans

Advertisement

8. Een slak

9. Twee beren

Advertisement

10. Een schildpad

11. Een konijn

12. Twee flamingo's

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt