Deze Olympische zwemster ademde in een luchtbel de uitstoot van een waterstofauto in, voor 99,9% schoon - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze Olympische zwemster ademde in een…
In Siberië is een zeer zeldzame Matroesjka-diamant ontdekt: er zit een kleinere diamant in Deze kleine weeskoala werd gered na het breken van een arm toen ze van een boom viel

Deze Olympische zwemster ademde in een luchtbel de uitstoot van een waterstofauto in, voor 99,9% schoon

Door Janine
2.058
Advertisement

Schone lucht, voor 99,9%. Het is geen manier van zeggen of een simpele reclameslogan, maar dat wat daadwerkelijk een op waterstof aangedreven auto produceert die geprojecteerd wordt op de toekomst. We hebben het over een nieuwe generatie milieuvriendelijke voertuigen met brandstofcellen die bijna 100% gefilterd water en zuurstof kunnen uitstoten.

Een lucht zo zuiver en vrij van giftige stoffen voor de gezondheid, dat je bijna zou willen ademen wat uit de uitlaat van een van deze auto's komt. En het is precies dit wat Hyundai heeft besloten om iedereen te laten zien, de Zuid-Koreaanse autofabrikant die Nexo maakt.

Deze waterstof-SUV is, hoewel hij nog niet klaar is voor dagelijks praktisch gebruik, omdat er zeer weinig distributeurs van deze brandstof zijn, een van de eerste auto's die in serie worden verkocht en die worden aangedreven door de bovengenoemde technologie. En, om er reclame voor te maken, heeft Hyundai bedacht zich te concentreren op het reinigen van de stoffen die uit de uitlaatpijp komen. Hoe? Op een echt unieke manier: laten we eens kijken waar het om gaat.

via: El Pais

Mireia Belmonte, Olympisch zwemster en Spaans ambassadeur van het automerk, werd letterlijk in een bubbel gestopt, wiens enige luchtbron een buis was, verbonden met de uitlaat van de Hyundai Nexo. Daarbinnen aarzelde de kampioene niet om op een loopband te rennen alsof er niets aan de hand was; integendeel, ze profiteerde van de lucht geproduceerd door de auto.

Met de nodige voorzorgsmaatregelen en de aanbeveling om thuis niet na te doen wat je in de video ziet, heeft de autodealer ervoor gezorgd dat de reclamespot in volledige veiligheid van de atlete is opgenomen. Het valt niet te ontkennen: een origineel idee, dat ons doet hopen op een toekomst waarin de infrastructuur om auto's op deze manier te bevoorraden in toenemende mate wijdverbreid zal zijn, en iedereen in staat stelt zich op een schone en efficiënte manier te verplaatsen.

Hieronder is de link naar de video met zwemster Mireia Belmonte en de waterstofauto:

https://www.youtube.com/watch?v=6F53LbDH9HY

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt