x
Wat gebeurt er met ons lichaam als we…
30 dagen junkfood eten voor een experiment: de gevolgen voor de hersenen Duizenden bijen levend gevonden onder vulkanische as op de Canarische Eilanden: ze waren 50 dagen begraven (+ VIDEO)

Wat gebeurt er met ons lichaam als we slapen met een kussen tussen onze benen: 4 voordelen

23 November 2021 • Door Janine
2.283
Advertisement

Degenen die last hebben van rugpijn weten het maar al te goed: als dit probleem zich voordoet, zouden ze er echt alles aan doen om het te verlichten. Het is echter niet altijd mogelijk om onze houding en wervelkolom met de juiste zorg te behandelen. Of het nu gaat om aangeboren pathologieën, gebrek aan fysieke activiteit, te veel tijd doorgebracht in de verkeerde houdingen of inspanningen die we niet hadden moeten doen, rugpijn kan helaas altijd wat momenten verpesten.

Daarom is het altijd goed om enkele voorzorgsmaatregelen in gedachten te houden om ons te helpen de dagen - en nachten - vrediger door te brengen. Een daarvan is ongetwijfeld de gewoonte om te slapen met een kussen tussen de benen of tussen de knieën. Een middel dat velen misschien al kennen, maar dat niet iedereen altijd gebruikt in bed of als ze een dutje doen. De resulterende voordelen zijn divers en opmerkelijk, en worden ondersteund door de wetenschap. Klaar om erachter te komen wat er met ons lichaam gebeurt als we zo slapen?

via: Healthline

Hoe vaak gebeurt het niet dat we, moe na een zware dag, niet kunnen wachten om naar bed te gaan, in de hoop heerlijk te slapen en uit te rusten tot de volgende dag? Waarschijnlijk heel vaak en het is volkomen normaal, zelfs als onze houdingsgewoonten tijdens de slaap niet mogen worden onderschat. Een verkeerde slaaphouding kan namelijk verschillende factoren van onze gezondheid beïnvloeden, waardoor op de lange termijn nogal vervelende problemen ontstaan, zoals die met betrekking tot de rug. Om dit te voorkomen, of om jezelf te helpen als je al last hebt van soortgelijke kwalen, kan een kleine-grote oplossing een simpel kussen zijn om tussen je benen of tussen je knieën te houden als je slaapt. Hier zijn enkele voordelen van deze gewoonte:

1. Het vermindert rug- en heuppijn. Het kussen tussen de knieën kan helpen bij het bevorderen van de natuurlijke uitlijning van de heupen tijdens het slapen. Door het in die positie te houden, helpt het zachte voorwerp je knieën 's nachts op elkaar te houden. Zonder kussen hebben de heupen en rug de neiging om meer te draaien, met gevolgen die pijnlijk kunnen zijn.

2. Het helpt onze houding te verbeteren. Een wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat slapen in asymmetrische posities kan leiden tot problemen met de wervelkolom. Het kussen tussen de benen kan dan ook een uitstekende bondgenoot zijn om onszelf in de juiste houding te houden, ten volle te profiteren van de manier waarop we staan ​​of zitten gedurende de dag.

3. Het kan ischias of herniapijn helpen verminderen. Heb je ooit problemen gehad met de heupzenuw? Dat ongemak dat begint bij de billen en door het been gaat, is verre van zeldzaam, maar met een kussen tussen je benen terwijl je slaapt, kunnen we het helpen verlichten. De reden is altijd dezelfde: het vermijdt gevaarlijk draaien, wat de zenuw verder kan comprimeren. Net als bij ischiaspatiënten kunnen ook herniapatiënten baat hebben bij deze gewoonte: deze slaaphouding zal een groot voordeel zijn.

Advertisement

4. Het helpt beter te slapen tijdens de zwangerschap. Veel experts raden aan om tijdens de zwangerschap op je zij te slapen, het maakt niet uit welke kant. Aan deze voorzorgsmaatregel kunnen we echter het beruchte kussen tussen de benen toevoegen, dat in een bepaalde situatie zoals die van een zwangere vrouw meer comfort tijdens het slapen kan bezorgen en rugpijn of problemen kan voorkomen, misschien zelfs geaccentueerd door het gewicht dat ze in haar baarmoeder draagt. Voor dit doel is er geen gebrek aan specifieke kussens die door bedrijven worden geproduceerd voor zwangere vrouwen.

Rechte rug, geen ongewenste draaibewegingen, gelijkmatige gewichtsverdeling, meer comfort tijdens de zwangerschap: de goede redenen om met een kussen tussen de knieën te slapen zijn legio. Als je je afvraagt ​​wat de meest juiste positie is voor het kussen, leggen we het je meteen uit. Liggend in foetushouding met de knieën licht gebogen naar de borst, moeten we ervoor zorgen dat we ons kussen tussen de bovenste delen van de dijen plaatsen, zodat de heup "neutraal" blijft en de flanken uitgelijnd, waarbij we vermijden dat er ruimte tussen de taille en de matras ontstaat.

Slaap je liever op je rug met je buik omhoog, dan kan het kussen ook onder de knieën worden geplaatst. Zoals bij elk advies van dit type, is het belangrijk om te onthouden dat als er zich problemen voordoen, je onmiddellijk contact moet opnemen met een arts om hem over de situatie te informeren.

Kende je alle voordelen van het kussen tussen de knieën?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt