Honing en kurkuma: zo maak je een effectieve 100% natuurlijke siroop tegen seizoensgebonden kwaaltjes

Janine image
door Janine

11 December 2019

Honing en kurkuma: zo maak je een effectieve 100% natuurlijke siroop tegen seizoensgebonden kwaaltjes
Advertisement

Honing en kurkuma zijn twee ingrediënten met zeer rijke heilzame eigenschappen die, wanneer ze worden gecombineerd, aanleiding geven tot de zogenaamde gouden honing - een zeer effectieve natuurlijke siroop tegen hoesten en seizoensgebonden kwalen. Vooral tijdens het winterseizoen kan het nuttig zijn om een krachtig natuurlijk "antibioticum" in de voorraadkast te hebben. Het bereiden is heel eenvoudig en je hebt alleen wat honing en kurkuma nodig; uiteraard is het belangrijk om de ingrediënten zorgvuldig te kiezen - honing moet bijvoorbeeld noodzakelijkerwijs biologisch zijn en zonder toegevoegde suiker.

Advertisement

Kurkumapoeder is een uitstekend natuurlijk supplement

Kurkumapoeder is een uitstekend natuurlijk supplement

Pixabay

Het kopen van de ingrediënten is eenvoudig, omdat kurkumapoeder onderhand in alle supermarkten en in winkels gespecialiseerd in kruiden of etnische producten verkrijgbaar is. Het kurkumapoeder is afkomstig van de wortel van de kurkumaplant, die wordt geteeld in India en in de landen van Zuidoost-Azië; het blijkt een zeer veelzijdig kruid te zijn met ongelooflijke ontstekingsremmende eigenschappen. Het gebruik ervan helpt ook het immuunsysteem te versterken. Al deze kenmerken maken het een buitengewoon nuttig natuurlijk supplement tijdens het winterseizoen.

Advertisement

De voordelen van honing

De voordelen van honing

Pxhere

Het is bekend dat honing belangrijke gunstige eigenschappen voor ons lichaam heeft en in feite wordt het vaak gebruikt als een natuurlijke remedie om ademhalingsproblemen gerelateerd aan griep en verkoudheidssymptomen te verzachten: hoesten, keelpijn, enz...

Afhankelijk van het gekozen type honing, kunnen verschillende voordelen worden verkregen; zoals honing met verzachtende, pijnstillende, diuretische, ontstekingsremmende, kalmerende en antiseptische eigenschappen.

Zo maak je gouden honing klaar: kurkuma en honing

Zo maak je gouden honing klaar: kurkuma en honing

Flickr / Teresa Trimm

Dit heb je nodig: een eetlepel kurkuma en 100 gram biologische honing.

Bereiding: Meng de kurkuma en honing in een luchtdicht glazen potje en plaats, als het proces is voltooid, de pot op een koele, droge plaats.

Als je het wilt gebruiken als preventieve remedie, kun je 1 theelepel per dag nemen. Als je daarentegen een kleine seizoensgebonden kwaal moet behandelen, moet je de aanbevolen doses volgen (absoluut te vermijden tijdens de zwangerschap en borstvoeding). We raden je aan om het advies van een arts op te volgen voordat je deze Gouden Honing gebruikt.

Advertisement