Waarom sliepen Russische kinderen zelfs in de winter en bij lage temperaturen buiten?

Janine image
door Janine

22 November 2021

Waarom sliepen Russische kinderen zelfs in de winter en bij lage temperaturen buiten?
Advertisement

Een kind krijgen is een van de meest moedige keuzes die je in het leven kunt maken en ouder worden is niet altijd gemakkelijk. Nadenken over hoe je een kind moet opvoeden en wat goed of fout voor hem is, is vaak een uitdaging. De zorgen zijn talrijk en vaak gerelateerd aan de gezondheid van de kleintjes.

Hen beschermen en gezond laten opgroeien, is altijd een van de belangrijkste doelstellingen van ouders geweest. Maar laten we wel wezen: om dit te doen, heeft niet iedereen dezelfde methoden. Zou je bijvoorbeeld je kleintje in de tuin laten slapen als de temperatuur buiten 0°C of zelfs lager is? Als je nee hebt geantwoord, weet dan dat dit precies is wat er in de eerste helft van de twintigste eeuw in Rusland gebeurde. De gedachte alleen al zou ons doen huiveren, maar de Sovjets waren deze praktijk gewend. Wil je erachter komen waarom?

via Russia Beyond

GaGator43/reddit

GaGator43/reddit

In een oud officieel document, goedgekeurd door de hoogste medische autoriteiten van de USSR, kun je de gezondheidsvoorschriften lezen die op kleuterscholen moesten worden aangenomen. Een fundamentele regel onder de aangegeven personen was om de kinderen zoveel mogelijk tijd in de open lucht te laten doorbrengen. Het is duidelijk dat buiten spelen of een dutje doen gecontroleerde praktijken waren: kinderen moesten goed bedekt zijn en de temperatuur mocht niet onder de -10°C komen.

Als je verbaasd bent en denkt aan een op zijn minst extravagante praktijk, weet dan dat het redenen had. De Russische regering had namelijk dezelfde maatregelen bedacht om de verspreiding van epidemieën zoals tuberculose tegen te gaan. Naast het toedienen van vaccins was het belangrijk om richtlijnen aan te geven om infecties te voorkomen, zoals goede hygiëne en gezonde activiteiten. En vaak werden goede gewoonten al op jonge leeftijd ingeprent.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Dit verklaart waarom het verplicht was om de klaslokalen minimaal twee keer per dag te luchten en de kinderen mee naar buiten te nemen. In de open lucht zijn, in de overtuigingen van de Sovjets, versterkte het individu op de een of andere manier en temperde hem tegen externe "aanvallen". Een praktijk en een manier van denken die verre historische wortels heeft. Er is namelijk een verband met de periode van de tsaar en in het bijzonder met de familie Romanov. In feite wordt aangenomen dat de nakomelingen van deze familie te weinig uren buiten hebben doorgebracht en dat dit een slechte gezondheid zou hebben veroorzaakt.

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Het aannemen van een geheel andere methodiek was dan ook een goede manier om de levensloop te veranderen en de nieuwe generaties op natuurlijke wijze te versterken. Een gebruik dat zo diep geworteld is dat we het zelfs vandaag de dag nog terug kunnen vinden in de gewoonten van sommige Scandinavische landen.

Wat vind jij? Zou je je kind ooit bij temperaturen onder nul buitenlaten voor een dutje of spelen om hem sterker te laten worden? Laat het ons weten in de reacties.

Advertisement