Kinderwagens van vroeger zijn zo raar dat je je lach moet inhouden - Curioctopus.nl
x
Kinderwagens van vroeger zijn zo raar…
Het smelten van gletsjers zou virussen en bacteriën aan het licht kunnen brengen die verborgen zijn in de permafrost De houdbaarheidsdatum kan een leugen zijn: zo kom je erachter of iets nog te eten is

Kinderwagens van vroeger zijn zo raar dat je je lach moet inhouden

17 Mei 2017 • Door Skip
6.142
Advertisement

Zoals alle dingen gaat de manier van groter worden en de opvoeding mee in de mode van het moment. Denk aan die rare gewoontes die onze oma's hadden die in hun tijd heel normaal werden gevonden. De tijden zijn snel veranderd en zullen ook weer snel veranderen, maar over een ding bestaat er geen twijfel, namelijk dat we om dingen van vroeger toch altijd moeten grinniken als we ze vergelijken met modernere versies.

In dit artikel laten we je de aparte kinderwagens zien, de wiegjes en buggy's van vroeger die ooit het nieuwste van het nieuwste waren. Zo gek en zo inventief had je ze nog nooit gezien!

1. 1913: een buggy in koetsvorm

John Aimoku Dominis, prins van het voormalige Koninkrijk Hawaii, die de teugels vasthoudt en zijn vader die hem duwt.

2. Een Italiaanse kinderwagen uit 1950 die lijkt op een auto

foto: Imgur
Advertisement

3. Een kinderwagen uit de jaren twintig met plaats voor 18 kinderen

Een verpleegster vervoert de kleine patiëntjes over het ziekenhuisterrein. Ze moet hebben ingezien dat dit met een XL kinderwagen het makkelijkst te doen was.

4. Een zorgzame moeder uit 1860

Ze moet doodsbang zijn geweest ervoor dat een van de familieleden van koning Elizabeth van Oostenrijk zou vallen. Deze box heeft netten, net zoals vissers die gebruiken.

5. Het ontstaan van het potje

Zindelijkheidstraining was ongetwijfeld veel zwaarder vroeger. Dit ding was zo gemaakt dat er met een balk kon worden voorkomen dat het kind weg zou lopen.

Advertisement

6. Een oplossing waar elke ouder aan heeft gedacht.

Het is niet bekend uit welke tijd deze wieg stamt. We hebben alleen maar bewijs van het feit dat ouders van enkele eeuwen geleden een oplossing hebben gevonden voor nachtelijke huilbuien van hun kinderen. Er werd waarschijnlijk aan een koord getrokken onder de dekens waarmee je het bedje kon laten wiegen.

7. Een kinderwagen in Victoriaanse stijl.

Tijdens het Victoriaanse tijdperk was alles zeer elegant en verfijnd: naar het schijnt waren kinderwagens geen uitzondering!

Advertisement

8. Een houten wieg uit 1870

De gebroeders Thonet stonden in hun tijd bekend als zeer vaardige ambachtsmannen die met hout werkten. Het tegendeel valt niet te beweren als je deze wieg ziet die zo nauwkeurig van ornamenten is voorzien.

9. Ook bij modernere wiegen is gekkigheid troef...

Peter Keler ontwierp deze wieg. Hij heeft zich laten inspireren door de Bauhausstijl begin de 20ste eeuw.

Advertisement

10. Een kinderwagen die klaar was om op te stijgen richting de ruimte, 1970

Het waren de jaren van de ruimterace en iedereen was geprikkeld door het idee om de eerste keer het universum te bezoeken. Deze gekte sloeg ook over op de ontwerpers van kinderwagens, zij wilden een model maken met dat thema.

11. Loopwagen uit 1840.

Een van de oudste modellen loopwagens?

12. Een box met uitzicht, 1920.

Verrassen deze ontwerpen van vroeger jou? Wie weet zullen onze kinderwagens later ook zo gek lijken!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt