Binnen de verschrikkelijke wereld van de Indiase bruidenhandel worden meisjes verkocht als vee voor een paar dollar - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Binnen de verschrikkelijke wereld van…
Drie Italiaanse mannen veroveren New York en introduceren de Venetiaanse variant van de tramezzino in de V.S. Door dit geniale initiatief kunnen vrouwen in moeilijkheden worden gered tijdens een afspraak met een onbekende

Binnen de verschrikkelijke wereld van de Indiase bruidenhandel worden meisjes verkocht als vee voor een paar dollar

Door Skip Tromp de Haas
4.544
Advertisement

In India is de voorkeur voor zonen boven dochters de oorzaak van het grote aantal gevallen waar meisjes worden gedood. Dit heeft geleid tot een ernstige disbalans in de geslachtsverhouding onder de bevolking, de ergste die ooit op globaal niveau is waargenomen.
Deze disbalans blijkt echter ook te worden veroorzaakt door een andere verschrikkelijke praktijk, namelijk de bruidenhandel. In de staat Haryana (Noord-India) bijvoorbeeld komt in 9,000 op de 10,000 gezinnen de "vrouw" uit een andere regio. We zetten vrouw hier tussen aanhalingstekens omdat het in de meeste gevallen gaat om jongedames of zelfs kleine meisjes.

De verschrikkelijke toestanden die in een aantal staten in Noord-India plaatsvinden

In een aantal streken in India, met name in de staat Haryana zijn ondertussen overal echte markten waar ouders vrijwel via een veiling de toekomstige vrouwen voor hun zoons kunnen kopen.

In een documentaire die is opgenomen door 101 East en is geplaatst op het YouTube-kanaal van Al-Jazeera, worden een aantal vrouwen geïnterviewd die slachtoffer zijn geworden van deze handel. Er is iemand verkocht voor 90 dollar, een ander is naar Haryana gebracht als vrouw van slechts 10 jaar oud en iemand die het slachtoffer is geworden van fysiek geweld dat is gepleegd door haar man of een gezinslid. Wanneer een man veel ouder is en na een paar jaar sterft dan kunnen de vrouwen weer opnieuw worden verkocht aan de hoogste bieder.

Advertisement

Niet verkocht als bruiden maar als slaven

Wanneer ze zijn gekocht hebben een aantal van hen het geluk dat ze bij mannen terecht zijn gekomen die een beetje respect voor hen hebben. Voor het overgrote deel van hen wacht een leven vol zwaar werk, vaak veel meer werk dan de man verzet. Ook al lukt het iemand om te ontsnappen uit gewelddadige situaties of wanneer diegene in opstand wil komen tegen dit misbruik dan hebben ze geen grote kans om hun lotsbestemming te veranderen want proberen om tegen de handelaren aangifte te doen is nagenoeg onmogelijk: enerzijds omdat het mannen zijn, anderzijds omdat deze mannen contacten en kennissen hebben die bereid zijn hem te helpen.

Je kunt hier de volledige reportage bekijken.

Tags: VrouwenIndiaDossier
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt