Oma weet niet hoe ze een mobiele telefoon moet gebruiken: haar kleindochter maakt een geïllustreerde handleiding voor videogesprekken en berichten

Janine image
door Janine

23 November 2021

Oma weet niet hoe ze een mobiele telefoon moet gebruiken: haar kleindochter maakt een geïllustreerde handleiding voor videogesprekken en berichten
Advertisement

Velen weten het goed: ver weg wonen van dierbaren is niet altijd eenvoudig. Bij het maken van je keuze van een levensstijl waarbij we mijlenver verwijderd zijn van familie en dierbaren, is het soms erg belangrijk om een ​​manier te vinden om gemakkelijk, snel en effectief te communiceren.

In het geval van ouderen kan dit alles nog ingewikkelder zijn, aangezien niet iedereen overweg kan met de technologie en hulpmiddelen die we vandaag beschikbaar hebben om altijd en overal verbonden te zijn. Tabahta Gonzalez, de 21-jarige hoofdpersoon van ons verhaal, weet er alles van, die heeft besloten de afstand die haar van haar grootmoeder scheidt op een heel bijzondere manier te overbruggen. Ze slaagde er niet alleen in om een ​​beetje dichter bij haar dierbare familielid te komen, maar ze gaf haar ook een nuttig en praktisch geschenk.

via Tabahta Gonzalez

Advertisement

We weten het: niet alle mensen van een bepaalde leeftijd kunnen met technologie overweg. Vergeleken met jongeren, die zijn opgegroeid in nauw contact met elektronische apparaten, is het voor hen moeilijker om het te begrijpen en te weten hoe ze ze zo goed mogelijk kunnen gebruiken. Zo ook de grootmoeder van Tabahta Gomez. Gezien het belang van de oude vrouw voor Tabahta, besloot de jonge vrouw er alles aan te doen om haar technologische “lacunes” te overbruggen en haar te leren haar eerste mobiele telefoon te gebruiken.

Wat heeft ze gedaan? Simpel: ze maakte een echte geïllustreerde gids voor haar, waarin ze de werking van het elektronische hulpmiddel uitlegde en alles wat nodig was om de grootmoeder te laten bellen en natuurlijk videobellen. Na 18 jaar in Mexico met de oude vrouw te hebben gewoond, was het helemaal niet gemakkelijk voor Tabahta om van haar te scheiden en naar de Verenigde Staten te verhuizen, maar met deze ontdekking maakte ze alles gemakkelijker.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Berichten sturen met Whatsapp, bellen, videobellen: in de geïllustreerde gids van het meisje, met pijlen, kleuren en grote en duidelijke letters, ontbreekt niets. "Ze is als mijn tweede moeder - gaf de 21-jarige toe, verwijzend naar haar grootmoeder - ze is erg sterk en vecht altijd om te krijgen wat ze wil". En met het gebruik van haar eerste mobiele telefoon zal Tabahta's grootmoeder niet achterblijven, want dankzij haar kleindochter zal ze hem nu kunnen gebruiken om in contact te blijven met de rest van de familie.

Tabahta Gonzalez/Twitter

Tabahta Gonzalez/Twitter

"Ik wil dat mijn grootmoeder weet hoe ze zichzelf moet verdedigen en niet afhankelijk is van iemand om contact met ons op te nemen of andere dingen te doen", vervolgde de jonge vrouw, pratend over haar liefdevolle relatie met de oudere vrouw. En haar idee om die handleiding voor het gebruik van de smartphone te maken, ging meteen het web rond en wekte bij veel gebruikers bewondering en complimenten op. In feite was er geen gebrek aan mensen die heel enthousiast waren over wat de jonge vrouw voor haar grootmoeder deed, en die zeiden dat ze inspiratie wilden halen uit Tabahta om grootouders en ouders te helpen een betere relatie met technologie te krijgen.

Hoe doen jouw ouders of grootouders dat? Wat vind je van dit idee?

Advertisement