Van schoolbus tot mini-huisje op wielen: een stel tovert een oud voertuig om in het huis van hun dromen

Janine image
door Janine

28 November 2021

Van schoolbus tot mini-huisje op wielen: een stel tovert een oud voertuig om in het huis van hun dromen
Advertisement

Iedereen wil vroeg of laat in het leven de sprong wagen en het huis van zijn dromen kopen. Of het nu met een partner is of alleen, een eigen nest hebben is het doel dat ieder van ons probeert te bereiken, maar hoevelen hebben echt de mogelijkheid om dat te doen?

Het jonge stel waar we jullie over gaan vertellen is erin geslaagd om deze droom op een heel bijzondere manier waar te maken, namelijk door een oude schoolbus om te toveren tot een schattig huisje op wielen. De twee jongeren hebben niets op hoeven geven. Ben je benieuwd hoe ze het hebben gedaan? Laten we het samen ontdekken.

via going_boundless/Instagram

Advertisement
Van schoolbus tot mini-huisje op wielen: een stel tovert een oud voertuig om in het huis van hun dromen - 1

Ken je die Amerikaanse gele schoolbussen, die je vaak in films ziet? Deze twee jongeren begonnen met een van hen en documenteerden hun onderneming op de Instagram-pagina going_boundless. Ze kochten de bus - uiteraard gebruikt - en haalden hem uit elkaar, om een huiselijke omgeving in "miniatuur" te creëren.

Advertisement

Het meest gecompliceerde was het verwijderen van de stoelen en het vervangen van de vloer. Na een ongetwijfeld veeleisende klus zijn ze erin geslaagd om prachtige houten panelen te installeren die hun "stacaravan" heel gezellig maken.

Een huis op wielen is ongetwijfeld een prachtige manier om je eigen toevluchtsoord te hebben en tegelijkertijd te reizen om de wonderen van de wereld te ontdekken. Maar om dit te doen, heb je elektriciteit nodig, en niet zo’n klein beetje ook. En dit was een ander delicaat punt in het bouwproces.

Het elektrische systeem moest goed gestructureerd zijn, zowel voor de binnenverlichting als om lange ritten aan te kunnen. Dus waarom niet denken aan zonnepanelen die helpen energie en geld te besparen en milieuvriendelijk zijn? Zij deden het!

En als je denkt dat ze door hun keuze ergens afstand van moesten doen, dan heb je het helemaal mis. Hun tiny house heeft het allemaal: keuken en woonkamer, slaapkamer, wasruimte en een prachtige badkamer.

Advertisement

Het woongedeelte is van alle comfort voorzien: spoelbak, fornuis en oven zijn van uitstekende kwaliteit en er is ook een kleine kachel voor de avonden en de koudste plekken.

En de badkamer? Zal het zeer klein en koud zijn? Absoluut niet! Deze omgeving, in de oude omgebouwde schoolbus, heeft niets te benijden aan die van de moderne bouw. Het is volledig betegeld in keramiek en heeft een comfortabele douchecabine.

Advertisement

Maar het meest spectaculaire idee bij het optimaliseren van de ruimte was zeker om het tweepersoonsbed op een verhoging te plaatsen en een basis te creëren waarin de washoek, inclusief de wasmachine, kon worden "ingesloten".

We complimenteren deze twee jongeren die, ondanks de moeilijkheden van een dergelijke onderneming, uitstekend werk hebben geleverd en een prachtig resultaat hebben behaald.

Zou jij je droomhuis op wielen willen zetten en op avontuur willen gaan?

Advertisement