Vrouw wordt 108 jaar en onthult het geheim van een lang leven

Janine image
door Janine

09 Juni 2023

Vrouw wordt 108 jaar en onthult het geheim van een lang leven
Advertisement

Wat is het geheim van een lang leven? Bestaat die? Sommige mensen leven veel langer dan anderen, en als we kijken naar degenen die een natuurlijke dood sterven als gevolg van de ouderdom, zijn er niet veel die het ver voorbij de eeuw halen. Een vrouw die 108 werd, legde uit waarom ze zoveel kaarsjes kon uitblazen: laten we er samen achterkomen.

via BBC

Advertisement

We have another big birthday to celebrate! Our lovely Ada is turning 108 on Thursday 1st June! 🎉🥳 We’d love to get...

Pubblicato da Ashmere Derbyshire su Martedì 23 maggio 2023

Ada Daniel woont al enkele jaren in het  verpleeghuis Ashmere in Derbyshire, in Engeland. De vrouw overschreed de mijlpaal van 108 jaar, gevierd door personeel en huisgenoten, en legde uit wat het geheim van haar lange levensduur is: ervoor kiezen om honden te hebben in plaats van kinderen. Ada was in feite de gelukkige eigenaresse van talloze windhonden, een ras dat vooral bekend staat om zijn hoge snelheid bij het rennen, maar ze werd nooit moeder. Dus, met grote ironie, zei ze dat naar alle waarschijnlijkheid, haar voorkeur voor deze dieren in plaats van kinderen, haar zo'n lang leven heeft opgeleverd.

Ter ere van haar verjaardag vroeg het verpleeghuis om wenskaarten voor haar, wat resulteerde in ongeveer 300 kaartjes. Het personeel besloot een verrassingsfeestje voor haar te geven, compleet met thee en ballonnen die met de wenskaarten werden gegeven.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Activiteitencoördinator Kelly Goucher zei: "Ada heeft niet veel familieleden meer. Ze heeft nooit kinderen gehad, dus ze heeft ook geen kleinkinderen, maar we wilden zoveel mogelijk wensen voor haar krijgen. Ze vindt het leuk dat mensen haar kennen vanwege haar leeftijd." Dus na het lanceren van de oproep op Facebook, was het personeel verrast om te zien hoeveel gebruikers besloten om deel te nemen aan de gelegenheid door Ada een kaartje te sturen. Hetzelfde was drie jaar eerder gedaan, toen de oude vrouw haar 105e verjaardag vierde en ze ongeveer 200 kaartjes cadeau kreeg.

“Ze is absoluut een personage,” zei Goucher. "Ik vroeg haar ooit wat haar geheim was en ze zei dat het honden hebben was en geen kinderen. Ze was erg ontroerd over haar verjaardag en telde af naar de grote dag. We kregen ook spandoeken met haar foto en ballonnen met haar naam erop. "

Wat vind je van het “geheim” van Ada's lange leven?

Advertisement