"Het bejaardentehuis kost te veel, ik ga naar een luxe hotel": de alternatieve keuze van een gepensioneerde

Janine

11 December 2021

Advertisement

Voor veel mensen is het moment van het pensioen een echt keerpunt, waarin men te maken krijgt met een heel ander dagelijks leven dan dat al jarenlang werd geleefd. De vooruitzichten zijn in die zin niet altijd goed, aangezien veel ouderen om de een of andere reden helaas alleen zijn, met alle negatieve gevolgen van dien in termen van ontevredenheid en ongelukkigheid.

De Amerikaanse man waarover we je gaan vertellen, besloot echter dat zijn pensioenjaren niet vergelijkbaar zouden zijn met die van zoveel andere leeftijdsgenoten, en maakte een keuze, en maakte die publiekelijk bekend via een Facebook-bericht dat snel de hele wereld rond ging, fungerend als een alternatief model vol positiviteit. Waar hebben we het over? Simpel: over een teruggetrokken leven in een Holiday Inn hotel, een plek voor langdurig verblijf die ongetwijfeld heel anders is dan een klassiek bejaardentehuis!

via Dallas News

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

"Geen bejaardenhuis voor ons, we checken in bij de Holiday Inn!”, zo schreef Terry Robinson enthousiast in zijn post die snel viraal ging op internet. Een beslissing ingegeven door de steeds stijgende kosten van verpleeghuizen, een onderwerp waar de gepensioneerde uit Spring County, in Texas, op een zeer grondige manier op aandrong en al zijn berekeningen en plannen presenteerde.

Het uitgangspunt was simpel: aangezien verpleeghuizen te duur zijn, waarom breng je dan niet de rest van je leven door in een goed hotel? "De gemiddelde kosten van huisvesting voor senioren bedragen ongeveer $188 per dag, maar met een langetermijnkorting en een seniorenkorting zou wonen in het Holiday Inn me slechts $59,23 kosten", schreef Robinson.

IDS.photos - Holiday Inn/Wikimedia

"Er zou meer dan 128 dollar per dag over blijven voor lunches en diners in het restaurant, roomservice, wasserij, fooien voor personeel en meer" vervolgde de oudere Amerikaan, "en in het hotel zouden we ook een zwembad, een spa, een fitnessruimte en nog veel meer hebben". Zo gezegd, is het moeilijk om deze man geen gelijk te geven, die er ook op stond dat hij in het hotel zou worden behandeld als een klant en niet als een patiënt.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat, door tijd in die context door te brengen, een persoon van een bepaalde leeftijd zich ongetwijfeld vrijer zou voelen dan het vooruitzicht voor altijd op dezelfde plek te blijven. "Ik kan me van de ene structuur naar de andere verplaatsen, of zelfs van de ene stad naar de andere, er is bijna overal een Holiday Inn", zei hij.

Het is duidelijk dat een dergelijke keuze zeker niet binnen het bereik van alle ouderen ligt. Velen van hen zouden niet in staat zijn om alleen in het hotel te wonen, ook met gezondheidsproblemen als gevolg van hun hoge leeftijd. Als alternatief voor een gelukkig pensioen moet echter worden toegegeven dat het helemaal niet slecht is, en we zijn er zeker van dat Terry Robinson veel mensen heeft geïnspireerd. Wat denk jij? Zou jij zo'n beslissing nemen?

Advertisement