Een bejaard echtpaar met dementie ontvlucht het verpleeghuis door de Morsecode te gebruiken

Janine image
door Janine

03 Juni 2021

Een bejaard echtpaar met dementie ontvlucht het verpleeghuis door de Morsecode te gebruiken
Advertisement

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie, een overkoepelende term die wordt gebruikt om een ​​progressieve achteruitgang in mentale vermogens en geheugenverlies te beschrijven. Deze worden met het verstrijken van de tijd invaliderend en staan ​​- de getroffen mensen - niet toe een normaal leven te leiden. In de meeste gevallen wordt het noodzakelijk dat deze mensen hulp krijgen, van familieleden of van een gekwalificeerde structuur. In een van deze gebouwen, de zogenaamde zorgwoningen, was een ouder echtpaar dat erin slaagde te ontsnappen door gebruik te maken van de kennis van de man over de Morsecode.

via nypost.com

Advertisement
Not the actual photo/bennett tobias/unsplash

Not the actual photo/bennett tobias/unsplash

De man, die aan dementie lijdt, en de vrouw, die de ziekte van Alzheimer heeft, bevonden zich in een instelling in Tennessee. Ze waren in staat om de code van een elektronisch slot te ontcijferen en te onthouden, die nodig is om naar buiten te kunnen gaan. Zo wisten ze eruit te komen en weg te komen. Ongeveer 30 minuten na hun verdwijning vond een onbekende hen op straat in de buurt van de faciliteit. De man zei dat hij eerder met de Morsecode in het leger had gewerkt en die ervaring en vaardigheden had gebruikt om de code van een elektronisch toetsenbord te leren dat door het personeel was geplaatst en het te ontcijferen.

Advertisement
Not the actual photo/Rich Smith/Unsplash

Not the actual photo/Rich Smith/Unsplash

Samen met zijn vrouw opende hij vervolgens de deur van de beveiligde geheugeneenheid van de instelling, waarschijnlijk om even te pauzeren of een frisse neus te halen. Om te voorkomen dat er in de toekomst iets soortgelijks gebeurt, heeft de faciliteit na deze gebeurtenis alle codes gewijzigd en zei het van plan te zijn om bewoners vaker te controleren. De gemeenschap zei ook dat de veiligheid en het welzijn van de bewoners hun topprioriteit is, dus het paar zal buiten de faciliteit mogen lopen, onder toezicht van een medewerker.

Gelukkig werd het paar veilig teruggebracht naar de zorginstelling en na korte tijd werden familieleden onmiddellijk op de hoogte gebracht en beloofde de dochter van de man vaker op bezoek te komen om haar vader vaker uit de instelling te halen. Hoe was het mogelijk dat twee mensen met dementie uit een gecontroleerde faciliteit wisten te komen? Het is duidelijk dat de vaardigheden die jaren geleden zijn opgedaan niet zijn vergeten.

Advertisement