101-jarige dame stuurt cv op omdat ze werk wil vinden, ze wil namelijk niet afhankelijk van familie zijn

Skip

20 Augustus 2021

101-jarige dame stuurt cv op omdat ze werk wil vinden, ze wil namelijk niet afhankelijk van familie zijn
Advertisement

Een baan zoeken is op zich ook al een baan. Er zijn mensen die al bij de eerste tegenslag en bij de eerste "nee" opgeven. Dan heb je lui die ervoor blijven knokken om hun wensen te verwezenlijken. Onafhankelijk zijn is je hoogste goed zo wordt ons van kinds af aan geleerd. Maria Cordoso heeft hard moeten knokken voor haar onafhankelijkheid. En nu, zelfs met haar 101 jaar, blijft ze gaan voor haar financiële onafhankelijkheid. 

via The Tennessee Tribune

Advertisement

mariacardoso1919official/Instagram

Maria Cordoso werd geboren in 1919 en woont op dit moment in de stad Promissão in Brazilië en heeft ze vanaf haar negende gewerkt. Op een bepaalde leeftijd heeft ze wat meer steun moeten zoeken bij haar kleinkinderen en achterkleinkinderen en vroeg ze hen om te helpen bij grote en kleine dingen. De dagelijkse dingen doen wordt op een bepaalde leeftijd wat moeilijker. Maar de driecijferige leeftijd vormt voor Maria geen obstakel, want ze wilde geen last zijn voor haar kleinkinderen en besefte ze dat ze tot alles bereid is om een beetje zelfstandigheid te verwerven, met name dan in financieel opzicht. Zij vroeg toen achterkleinkind Pamea te helpen bij het opstellen van een cv om te versturen naar een vacaturebank. En zo begon haar zoektocht naar een baan.

mariacardoso1919official/Instagram

Zowel Maria als Pamea hadden nooit verwacht dat hun verhaal viraal zou gaan. Dat ging per toeval. Juliana Arajuo van de HR-afdeling van een kleine wijnhandel heeft namelijk het cv van Maria op haar sociale mediaprofiel gedeeld, in de hoop haar te kunnen helpen. Ze schreef:"Mevrouw Maria is 101 jaar oud en heeft haar achterkleinkind gevraagd om haar cv te versturen. Ze wil namelijk graag werken en van niemand afhankelijk hoeven zijn om de wijn te kopen waar ze zo van houdt. Dit is een lesje in moedig, sterk en onafhankelijk zijn voor ons allemaal!

Advertisement

mariacardoso1919official/Instagram

Ja, Maria houdt wel van een flesje wijn en was het een van haar grootste wensen om er een te kopen zonder haar familie hierbij om hulp te moeten vragen. Het verhaal van Juliana is ook terechtgekomen bij een plaatselijke wijnhandel, waarna er contact is gezocht met Maria met de vraag of ze speciale sommelier wilde worden van hun wijnen en deel wilde gaan uitmaken van hun reclamecampagnes. Maria accepteerde zonder een seconde te twijfelen. Ze zegt:"Ik ben erg blij, ik ben eindelijk van waarde. Ik moet er bijna van huilen." Nu is Maria een dolgelukkige onafhankelijke influenceroma.

Advertisement