Indringers bezetten zijn appartement: "Ik kan het niet meer verkopen om het bejaardentehuis te betalen"

Janine image
door Janine

18 Februari 2023

Indringers bezetten zijn appartement: "Ik kan het niet meer verkopen om het bejaardentehuis te betalen"
Advertisement

Als je jarenlang alleen woont, heb je de behoefte om iemand aan je zijde te hebben, vooral naarmate de ouderdom vordert. Je ervaart de behoefte om een praatje te maken, maar vooral om gehoord te worden. In deze gevallen besluiten sommige personen hun huis te verlaten en naar gespecialiseerde structuren te verhuizen, zoals bejaardenhuizen, waar ze met andere mensen kunnen omgaan.

De hoofdpersoon van het verhaal vond zijn eigen huis bezet. Nu weet hij niet wat hij moet doen, want hij moest het verkopen om zijn verblijf in een verpleeghuis te kunnen betalen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via France TV info

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Jacques is een 77-jarige man uit Grenoble, in Frankrijk, die sinds enkele maanden in een gespecialiseerde instelling voor de opvang van ouderen woont. Deze bejaardentehuizen zijn echter erg duur en degenen die van hun pensioen moeten rondkomen, kunnen deze kosten niet altijd dragen. Een oplossing zou kunnen zijn om je huis te verkopen.

Jammer echter dat deze man zijn huis niet te koop kan zetten, omdat het bewoond is. Blijkbaar zou een groep krakers via de tuin de woning van twee verdiepingen zijn binnengekomen. Zodra ze beseften wat er aan de hand was, belden de buren meteen de politie, die echter niet kon ingrijpen, omdat ze door de eigenaren gecontacteerd hadden moeten worden.

"Toen we op de hoogte werden gebracht - legde de neef van Jacques uit, die voor het appartement zorgt - was het te laat, want na 48 uur dat de krakers zijn binnengekomen, kunnen ze niet meer worden weggestuurd. We hebben dat huis nodig, we moeten het verkopen zodat mijn neef zijn verblijf in het verpleeghuis kan betalen".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het pensioen van Jacques is niet hoog genoeg om de structuur te betalen, dus had hij het geld van de verkoop van het huis nodig. Zijn neef ondernam direct actie, zodat de situatie binnen enkele dagen opgelost kon worden. Hij nam contact op met zowel een advocaat als een gerechtsdeurwaarder. Bereikt de klacht echter niet het gewenste doel, dan is de enige verdere actie het sturen van een verzoek aan de prefect, die de krakers kan aanmanen, die op die manier gedwongen worden het huis binnen 24 uur te verlaten.

Wat zou jij in dezelfde situatie hebben gedaan?

Advertisement