Oudere man belt het callcenter van zijn telefoonbedrijf 24.000 keer en wordt gearresteerd

Janine image
door Janine

09 September 2022

Oudere man belt het callcenter van zijn telefoonbedrijf 24.000 keer en wordt gearresteerd
Advertisement

Een oude regel die veel ondernemers kennen, is dat "de klant altijd gelijk heeft". Vaak komt het echter voor dat laatstgenoemden er misbruik van maken, soms zelfs zonder het te willen. Dit is hoogstwaarschijnlijk wat er gebeurde met Akitoshi Okamoto, een 71-jarige Japanse man, die 24.000 keer het callcenter van zijn telefoonbedrijf belde om te klagen.

De gepensioneerde heeft meer dan twee jaar (om precies te zijn 30 maanden) elke dag enkele minuten van zijn tijd doorgebracht met het bellen van de klantenservice van zijn telefoonmaatschappij, KDDI, met vragen over zijn contract. Waar hij over klaagde, was dat hij niet naar de radio kon luisteren vanaf zijn smartphone, wat erg handig voor hem zou zijn geweest. Zijn voortdurende aandringen bracht hem er echter niet toe het probleem op te lossen, integendeel, het kostte hem veel geld.

via Independent

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Aanvankelijk vonden de medewerkers de klachten van de man erg grappig. Op de lange termijn echter, kan zelfs een leuke situatie je vermoeien. In feite is dat precies wat er gebeurde. De eerste maanden werd er dan ook niets aan gedaan en lieten ze de man klagen. In de loop van de tijd zijn de telefoontjes echter steeds hardnekkiger geworden, ook met beledigingen jegens de gesprekspartners.

Toen de operators zich realiseerden dat ze andere klanten verwaarloosden om naar steeds dezelfde gebruiker te kunnen luisteren, besloten ze de politie in te schakelen. De agenten wisten in korte tijd het woonadres van de man te achterhalen en gingen naar hem toe, met maar één doel: hem arresteren. Akitoshi Okamoto werd namelijk beschuldigd van frauduleuze bedrijfsbelemmering.

Door zijn voortdurende telefoontjes en klachten kon het callcenter het werk niet volledig en vrij doen. Het aspect dat de gesprekspartners zou hebben geïrriteerd en tot actie zou hebben gedwongen, was de eis dat een vertegenwoordiger van het bedrijf naar hem toe kwam om zich te verontschuldigen voor het ongemak. Ook hing hij een paar keer toen hij belde, meteen weer op.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De dag dat de politie naar het huis van de man ging, vroegen ze hem waarom hij zo aanhoudend zijn telefoonmaatschappij had gebeld. Zijn antwoord zou iedereen verbijsterd achterlaten. Akitoshi zou zich in het bijzijn van de agenten hebben verontschuldigd en beweerde dat hij niet had gemerkt dat hij zo'n groot aantal telefoontjes had gepleegd.

Hebben de operators het op dit punt goed gedaan of hadden ze anders kunnen handelen?

Advertisement