Op zijn 100e is hij de werknemer die het langst in hetzelfde bedrijf heeft gewerkt: een carrière van 84 jaar

Janine image
door Janine

06 Mei 2022

Op zijn 100e is hij de werknemer die het langst in hetzelfde bedrijf heeft gewerkt: een carrière van 84 jaar
Advertisement

Het is niet zo vanzelfsprekend om tevreden te zijn met je werkplek, noch om zo tevreden te zijn dat je 84 jaar in hetzelfde bedrijf blijft werken. Denk er eens over na: het bereiken van vergelijkbare niveaus van ouderdom op het werk betekent dat je echt houdt van wat je doet. En als je denkt dat zo'n periode onhaalbaar is, dan ken je het verhaal nog niet van Walter Orthmann, een echte record-werknemer, die veel over zichzelf deed praten.

De reden? Op 100-jarige leeftijd werkte deze oude man meer dan 84 jaar in hetzelfde textielbedrijf en kwam hij terecht in het Guinness World Records omdat hij de langste periode in hetzelfde bedrijf had gewerkt. Het is geen toeval dat Walter zijn 100ste verjaardag ook omringd door collega's vierde. Onmogelijk? Niet voor hem: laten we hem wat beter leren kennen.

via Guinness World Records

Advertisement
Guinness World Records

Guinness World Records

Het Guinness was degene die het ongelooflijke record van de Braziliaan Walter Orthmann aan de wereld bekendmaakte. Na de nodige controles te hebben uitgevoerd, heeft de organisatie zich uitgesproken: deze man is de werknemer di het langst in hetzelfde bedrijf heeft gewerkt.

"Mijn moeder vond een baan voor me toen ik 14 was - zegt de 100-jarige - het was 1938, ik was de oudste van 5 kinderen, het ging financieel niet goed met mijn familie en de jongens moesten vaak werken om hun ouders te onderhouden". Zo werd Walter aangenomen door het textielbedrijf ReneauxView uit Brusque, in Brazilië. Ondanks zijn jonge leeftijd toonde hij al snel dat hij een capabele, attente en getalenteerde werknemer was.

Advertisement
Guinness World Records

Guinness World Records

Van een eenvoudige medewerker voor de verzendingen werd Orthmann salesmanager en zijn carrière, mede dankzij basis- en verworven vaardigheden, leek niet te stoppen. Immers, als iemand het werk doet waar hij van houdt, is het natuurlijk dat hij goed presteert in wat hij doet, en Walter is een levend voorbeeld van dit principe, zoals de honderdjarige werknemer zelf zegt.

"Als we doen wat we leuk vinden - zei hij - merken we niet dat de tijd verstrijkt. Ik plan mijn dagen niet, ik probeer me zo min mogelijk zorgen te maken over morgen. Het enige wat me interesseert is dat ik de volgende dag nog een kans heb om wakker te worden, op te staan, te trainen en mijn werk te doen. Hier en nu is wat telt, niet het verleden of de toekomst."

Guinness World Records

Guinness World Records

Woorden die ongetwijfeld veel waarde hebben, gebaseerd op een levenservaring die veel mensen kan motiveren. Walter gaat nog elke dag naar kantoor en is er meer dan ooit van overtuigd dat het beste advies is om "een goede werkgever te vinden en je passies te volgen". Natuurlijk: het is niet voor iedereen even makkelijk om te bereiken, ook als je bedenkt dat werksituaties vaak niet de beste zijn, maar het verhaal van deze man is toch een mooi voorbeeld om in gedachten te houden.

Wat denk jij?

Advertisement